Aleksandar Čokić dvostruki šampion Trofeja Beograda 2016

Trofej Beograda 2016 okupio je mlade stonotenisere, kadete i mlađe kadete, iz svih krajeva Srbije, koji su se borili za nove bodove na državnoj rang listi. Ovaj turnir A kategorije STSS održan je u SC Master, a najuspešniji takmičar turnira bio je Aleksandar Čokić iz Subotice, koji je osvojio zlatnu medalju i kod kadeta i kod mlađih kadeta. 

Tradicionalni Trofej Beograda okupio je oko 150 mladih stonotenisera. Takmičenje se odvijalo u dve uzrasne kategorije. Jednu su činili mlađi kadeti i mlađe kadetkinje, koji su nastupali u subotu, dok su kadeti i kadetkinje igrali u nedelju.

Najbolji kadeti turnira (foto: Šandor Poljak)

Mladi subotički stonoteniser Aleksandar Čokić na prošlogodišnjem izdanju turnira briljirao je osvajanjem titule u obe muške konkurencije. Da mu Beograd i te kako odgovara Čokić je pokazao i ovog puta, jer je u svojoj uzrasnoj konkurenciji prikazao ubedljivo najbolju igru i osvojio zlato, ali i se među starijim stonoteniserima, kadetima, pokazao kao najbolji.

Druga pozicija kod mlađih kadeta pripala je stonoteniseru negotinskog Hajduk Veljka, Petru Vidiću, dok su treće mesto podelili takođe takmičari iz centralne Srbije, Mateja Šujica iz Kragujevca, kao i stonoteniser niškog Železničara, Đorđe Petrović.

U konkurenicji mlađih kadetkinja najuspešnija je bila Lenka Nikolić, igračica Đurđev Grada. Ona je do titule došla savladavši Tamaru Turkonje, koja nastupa za Rapid. Katarina Gvozdenović (Domboš) i Elizabeta Bobrovskaja (Lovćen) osvojile su bronzu.

Kada je reč o kadetima, već smo pomenuli osvajača najsjajnijeg odličja. Na drugom mestu našao se igrač IMT-a iz Beograda, Vladimir Jovičić. Stonoteniser Temerina, Stefan Lazić, kao i Đorđe Pavlović, koji nastupa za Moravu iz Velike Plane, doživeli su poraze u polufinalu, pa im je pripala bronzana medalja.

Najbolja u konkurenciji kadetkinja na ovogodišnjem Trofeju Beograda bila je stonoteniserka Vojvodine iz Bačkog Gradišta, Radmila Tominjak, koja je u borbi za titulu uspela da savlada Lilu Kovač Katonu, igračicu Domboša iz Malog Iđoša. Bronzane medalje završile su oko vrata Reke Bezeg, koja igra za Bečej, kao i Sofije Nikolić, stonoteniserke smederevskog Đurđev Grada.

Naredni bodovni turnir mlađih kategorija igra se već narednog vikenda, a u pitanju je Trofej Bečeja, gde će se okupiti stonoteniseri svih uzrasta, od mlađih kadeta, pa sve do seniora. Mlađi kadeti, kadeti i juniori igraće na turniru B klase, dok je ovogodišnji Trofej Bečeja za seniore označen kao turnir A klase.

Napiši komentar...