Dvostruko slavlje u Banji, ekipno zlato za juniorke i kadetkinje

Pretposlednjeg dana Serbian Junior & Cadet Opena završeno je takmičenje u ekipnoj konkurenciji, gde su srpske selekcije uspele da osvoje čak šest medalja, od kojih su dve zlatne. Do najsjajnijeg odličja uspele su da dođu juniorke i kadetkinje. 

Kraj najvećeg stonoteniskog događaja u Srbiji u 2016. godini polako se bliži, a spisku osvojenih odličja dodaju se novih šest, koliko ih je osvojeno pretposlednjeg, četvrtog dana turnira.

Lak posao za juniorke, nešto teži za kadetkinje 

Ženska juniorska reprezentacija bila je na visini zadatka u finalu, gde je rutinski, bez izgubljenog seta, deklasirala kombinovani sastav Belorusije, Norveške i Portugala.

Zlatne juniorke sa selektorom
Zlatne juniorke sa selektorom

Prva je Izabela Lupulesku sa 3:0 (11:1, 11:7, 11:3) savladala Nadeždu Bogdanovu, da bi u sledećem susretu Tijana Jokić bila odlična protiv Ilke Doval, gde je slavila sa 11:5, 11:6, 11:8. Tačku na finalni susret stavila je Dragana Vignjević, kojoj Rakel Andrade nije predstavljala problem. Srpska stonoteniserka trijumfovala je sa 3:0 (12:10, 11:5, 11:5).

Prethodno, A selekcija Srbije u polufinalu eliminisala je srpsku B selekciju sa 3:0.

Finale koje su kadetkinje Srbije odigrale protiv reprezentacije Bugarske bilo je dosta neizvesnije od onog koje su igrale juniorke naše zemlje. O tome govori rezultat po mečevima, ali je bilo i te kako vidljivo na parketu u Vrnjačkoj Banji.

Pobedničko postolje kadetkinja
Pobedničko postolje kadetkinja

Zlatnu medalju srpske kadetkinje osvojile su nakon pobede od 3:1, a prva je za stolom izašla Reka Bezeg, koja je uz jedan izgubljeni set od Kaline Hristove uspela da upiše prvi bod Srbiji. Rezultat je bio 11:7, 7:11, 11:4, 11:6. Naredna je za Srbiju igrala Radmila Tominjak, koja je Ivet Ilijevu savladala sa ubedljivih 3:0 (11:5, 11:6, 11:6).

Usledio je okršaj dublova gde je Bugarska upisala prvi bod. Kalina Hristova i Ivet Ilijeva nadigrale su Reku Bezeg i Radmilu Tominjak sa 3:1 (12:14, 11:5, 11:6, 11:9).

Da je Srbija kvalitetniji akter ovog finala ponovo je pokazala Radmila Tominjak, koja je, ovog puta nešto teze, upisala novi bod Srbiji, koji je donosio titulu. Slavila je nad Kalinom Hristovom, nakon velike borbe u pet setova (10:12, 11:1, 9:11, 11:6, 11,6).

A kadetkinje naše zemlje u polufinalu bile su bolje od B kadetkinja Srbije.

Još medalja… 

Do bronzane medalje došle su i obe muške selekcije juniora, koje su doživele poraz u polufinalu. Prvu, A selekciju, nadigrala je Češka, nakon velike borbe i dramatičnog meča rezultatom 3:2, dok je B tim pretrpeo poraz od kombinovanog sastava Bahreina, Crne Gore i Portugala sa 3:1.

Medalje su, takođe bronzane, osvojile i B juniorke i kadetkinje, koje su u borbi za finale bile poražene od A selekcija Srbije.

Četvrtog dana takmičenja, pored završnih mečeva ekipne konkurencije, odigrani su i mečevi pojedinačnog dela kadeta i kadetkinja, koji se završava petog, poslednjeg dana turnira.

Lep gest saigrača iz reprezentacije viđen je nakon dodele priznanja, kada su svi srpski stonoteniseri i treneri koji se trenutno nalaze u Vrnjačkoj Banji priredili iznenađenje Nikoli Kuburoviću, kome je danas rođendan.

Igrači i treneri Srbije sa slavljenikom
Igrači i treneri Srbije sa slavljenikom

Napiši komentar...