MASOVNO U BEČEJU: Održan Trofej Bečeja sa preko 250 takmičara

Stonoteniseri svih uzrasnih kategorija u Srbiji bili su učesnici ovogodišnjeg izdanja Trofeja Bečeja. Od seniora, kojima je ovaj turnir bio A klase, preko juniora, kadeta i mladih kadeta, B klase, viđena je velika borba za što bolji plasman na ovom bodovnom takmičenju.

Stonoteniseri iz svih krajeva Srbije bili su učesnici Trofeja Bečeja za 2016. godinu. S obzirom da će svim učesnicima ovog turnira biti upisani bodovi na državnoj rang listi, brojka od preko 250 igrača bila je i očekivana. Bečej, u kome se odigrava najveći broj bodovni turnira, i ovog puta bio je na visini zadatka kada je reč o organizaciji.

Blistali Strugarević i Maksuti

Titulu na prvom bodovnom turniru za seniore uspeli su da osvoje mladi Nikola Strugarević i Aneta Maksuti. Ćupričanin iz redova zrenjaninskog Banata došao je do titule zahvaljujući sjajnoj igri tokom čitavog turnira, koju je krunisao pobedom nad saigračem Muhamedom Abasom u finalu. Do bronzane medalje došao je novi A reprezentativac Srbije, takođe igrač Banata, Ilija Majstorović, dok je još jedna bronza pripala srpskom stonoteniseru Draganu Subotiću.

Pobednici u seniorskoj kategoriji (foto: Facebook / Stk Čelarevo)
Pobednici u seniorskoj kategoriji (foto: Facebook / Stk Čelarevo)

U konkurenciji seniorki najbolji stoni tenis prikazala je Aneta Maksuti, igračica Novog Sada, što joj je donelo titulu. Za zlatnu medalju morala je da savlada Izabelu Lupulesku, koja je bila drugoplasirana, dok su bronzane medalje takođe osvojile članice šampionskog tima iz Super lige, Viktorija Tružinski i Ana Žofia Fenjveši.

Naredni turnir na kome će se naći seniori biće TOP 16, koji se održava krajem decembra.

Jovičić i Šurjan zlatni među juniorima 

Stonoteniser beogradskog STAK-a, Matija Jovičić, uspeo je da se domogne titule u juniorskoj konkurenciji Trofeja Bečeja. U finalu je odmerio snage sa saigračem iz reprezentacije, koga je savladao, a u pitanju je Aleksa Gacev, igrač Stenesa. Poraze u polufinalu doživeli su Pero Tepić (Temerin) i Florian Fenjveši (Ada), pa su morali da se zadovolje bronzanim odličjem.

Juniorke (foto: STK Bečej)
Juniorke (foto: STK Bečej)

Članica Novog Sada od ove sezone, Sabina Šurjan, bila je ubedljiva u ženskoj juniorskoj konkurenciji, gde je zasluženo odnela najsjajniju medalju. Ksenija Vereb, igračica Sente, poražena je od Šurjanove u finalu, pa je osvojila srebro. Mlada Reka Bezeg, koja je nastupala na domaćem terenu, kao i Sofija Kovač, podelile su poziciju broj 3.

Neverovatni Čokić

Mladi igrač Spartaka iz Subotice, Aleksandar Čokić, samo sedam dana nakon osvajanja dvostruke titule na Trofeju Beograda, isti uspeh uspeo je da ponovi i u Bečeju.

U starijoj, kadetskoj konkurenciji, Čokić je do zlata stigao pobedom nad Vladimirom Jovičićem (IMT). Jovičić je na taj način osvojio srebro, a treće mesto podeljeno je između Jovana Jockova (Novi Sad) i Đorđa Pavlovića (Morava).

Najuspešniji kadeti (foto: STK Novi Sad)
Najuspešniji kadeti (foto: STK Novi Sad)

Čokić je ulogu favorita opravdao i u “svojoj” uzrasnoj konkurenciji, tj. među mlađim kadetima. Novu titulu mladi defanzivac osigurao je tako što je u finalu bio bolji od Zvezdana Grujića, koji je član STK Lav. Luka Damnjanović, igrač Dobanovaca, i Petar Vidić, član Hajduk Veljka, našli su se na pobedničkom postolju namenjenom trećeplasiranim igračima.

Kada je reč o mlađim kadetkinjama, tu je do zlatne medalje došla Lenka Nikolić iz Smedereva. Drugo mesto zauzela je Tamara Turkonje (Rapid), a do bronze su došle i Katarina Gvozdenović i Anita Dobo.

Reka Bezeg, koja je bila bronzana među juniorkama, do najsjajnije medalje došla je u svojoj, kadetskoj konkurenciji. Ona je do prvog mesta stigla tako što je savladala Lilu Kovač Katonu iz Malog Iđoša. Pozicija broj 3 pripala je Radmili Tominjak (Vojvodina BG), dok je istu medalju osvojila i Danijela Bosika (Unirea).

Napiši komentar...