Održano otvoreno prvenstvo Požege, prvi turnir A klase

Prvi turnir A klase Stonoteniskog saveza Srbije u tekućoj sezoni održan je 1. i 2. oktobra u Požegi. Za nove bodove na rang listi Srbije borili su se igrači juniorskog i kadetskog uzrasta, među kojima je bilo i članova reprezentacije kojima je ovaj turnir predstavljao poslednji ispit pred Serbian Junior & Cadet Open u Vrnjačkoj Banji.

Najuspešniji juniori i juniorke

Preko 100 mladih takmičara iz Srbije učestvovalo je na otvorenom prvenstvu RSTSN koje je održano u Požegi. Juniori, juniorke, kadeti i kadetkinje upisali su nove bodove na rang listi Srbije, jer je turnir u Požegi bio označen kao turnir A klase.

Najsjajnije odličje u konkurenciji juniora uspeo je da osvoji Aleksa Gacev, stonoteniser zrenjaninskog Stenesa, koji je u finalu pobedio Matiju Jovičića, svog reprezentativnog saigrača koji je član STAK-a iz Beograda. Poraze u polufinalu doživeli su Miloš Marinković (STAK) i Aleksa Adamović (Stenes), pa su morali da se zadovolje bronzanom medaljom.

Kod juniorki, trijmufovala je igračica Vršca, Tijana Jokić, kojoj je poslednju prepreku do titule predstavljala Marija Stajić, stonoteniserka Crvene Zvezde, sa kojom je odmerila snage u finalu. Na postolju predviđenom za trećeplasirane igračice našle su se Radmila Tominjak iz Bačkog Gradišta i Oros Nikolet iz Temerina.

Titula u konkurenciji kadeta pripala je Đorđu Pavloviću, mladom stonoteniseru Morave iz Velike Plane, koji je u nadmetanju za zlatnu medalju uspeo da savlada Jovana Jockova, igrača Novog Sada. Članovi beogradskog IMT-a, Vladimir Jovičić i Ognjen Tasovac podelili su treću poziciju.

Najbolja kadetkinja otvorenog prvenstva RSTSN je Danijela Karkušova, stonoteniserka Slavije 96 iz Kovačice. Ona je do titule stigla tako što je u finalnom meču nadigrala Lilu Kovač Katonui, koja je članica Domboša iz Malog Iđoša. Poziciju broj 3 podelile su Ana Feješ (Kanjiža) i Reka Bezeg (Bečej).

Naredni turnir koji će se bodovati za rang listu Srbije biće Trofej Beograda, koji se održava 22. i 23. oktobra, a nadmetaće se kadeti i mlađi kadeti.

Napiši komentar...