Poznat domaćin prvih mečeva Srbije u kvalifikacijama za EP

Muška i ženska reprezentacija Srbije 1. novembra igraju svoje prve mečeve u kvalifikacijama za timsko Evropsko prvenstvo. Mečevi protiv Nemačke i Češke, sa kojim će se sastati muška, odnosno, ženska selekcija Srbije, igraće se u Sportskom centru Master u Zemunu.

Prve kvalifikacione mečeve za Evropski timski šampionat muška i ženska reprezentacija Srbije odigraće kao domaćin. Prvog novembra, od 16:00 časova, u zemunskom Sportskom centru Master, odigraće se prvi kvalifikacioni mečevi nakon kojih će delimično biti poznata sudbina Srbije kada je u pitanju plasman u prvu diviziju prvenstva starog kontinenta.

Po sistemu takmičenja, samo prvoplasirana ekipa iz grupe ostvariće direktan plasman u prvu diviziju, dok će drugoplasirana igrati dodatni kvalifikacioni meč kako bi se našla u najjačoj diviziji.

Muškarci protiv favorizovanih Nemaca

U grupi muške selekcije Srbije nalaze se Nemačka i Švajcarska. Rivali Srbije u ovoj grupi međusobno su već odmerili snage, a pobednik je, očekivano, bila Nemačka, i to sa 3:0. Srbija će kao domaćin igrati protiv evropske stonoteniske sile, koja je apsolutni favorit u ovom duelu.

Raspored sledećih mečeva Srbije u grupi izgleda ovako:

  • 22. novembar: Švajcarska – Srbija
  • 24. januar 2017: Nemačka – Srbija
  • 7. mart 2017: Srbija – Švajcarska
Češka kao prvi rival ženama

Kada je reč o ženskom timu Srbije, one će prvi susret odigrati protiv Češke. U neizvesnom meču prvog kola koji je Češka odigrala sa trećim članom grupe u kojoj je Srbija, Litvanijom, igračice Češke bile su bolje sa 3:2. Neizvesnost se očekuje i u Zemunu, gde bi pobeda i te kako značila Srbiji na samom startu kvalifikacija.

Naredne mečeve ženska reprezentacija odigraće u sledećim terminima:

  • 22. novembar: Litvanija – Srbija
  • 24. januar 2017: Češka – Srbija
  • 7. mart 2017: Srbija – Litvanija

Karte za meč na dan odigravanja mogu se kupiti po ceni od 200 dinara.

Napiši komentar...