PRVI DAN: Juniori otvorili Serbian Junior & Cadet Open

Mečevima pojedinačne konkurencije juniora i juniorki počeo je Serbian Junior & Cadet Open 2016. Većina srpskih stonotenisera prvog dana takmičenja bila je uspešna. Prve medalje za našu zemlju možemo očekivati drugog dana takmičenja, kada se završava takmičenje juniora u singlu i dublu.

Prvi dan Serbian Junior & Cadet Opena u Vrnjačkoj Banji bio je rezervisan za juniore i juniorke, koji su u pojedinačnoj i dubl konkurenciji odigrali prve mečeve. Većina od njih bila je uspešna, pa će se drugog dana turnira u nokaut fazi boriti za medalje.

Uspešan prvi nastup Nemanje Đilasa za reprezentaciju (foto: Dušan Josifović)
Debi Nemanje Đilasa za reprezentaciju (foto: Dušan Josifović)
Drugog dana napad na medalje 

Od ukupno 13 juniora Srbije, koliko ih je nastupalo u grupnoj fazi, sedmorica su uspela da se domognu nokaut faze. Matija Jovičić, Florian Fenjveši, Aleksa Gacev, Nemanja Đilas, Dimitrije Levajac, Pero Tepić i Bognar Bence uspeli su da prebrode grupnu fazu i tako se nađu u borbi za medalju, dok su Aleksa Adamović, Petar Filipović, Miloš Marinković, Nikša Martinović, Deneš Sentmartoni i Ognjen Stošić eliminisani u grupama.

Šesnaestina finala odigrana je na kraju prvog dana, a u toj fazi ispali su Pero Tepić, Matija Jovičić, Bognar Bence, Nemanja Đilas i Dimitrije Levajac, tako da su Aleksa Gacev i Florian Fenjveši jedini preostali igrači Srbije koji nastavljaju borbu za odličja.

Igrači koji su ostvarili dalji plasman, u borbu za medalje kreću drugog dana turnira, a glavnu tablu možete pogledati OVDE.

Kada je reč o juniorkama Srbije, njih sedam nastaviće takmičenje u nokaut delu takmičenja, a radi se o Izabeli Lupulesku, Tijani Jokić, Ani Aleksandrić, Sabini Šurjan, Ivani Perović, Dragani Vignjević i Nikolet Oros.  Dalji plasman nisu uspele da obezbede Anđela Menger, Edina Benke, Marija Stajić, Adela Ardeljan i Ksenija Vereb, pa će takmičenje nastaviti u utešnom delu žreba. 

Kao i kod juniora, prvog dana odigrano je jedno kolo na glavnoj tabli, a poraz je pretrpela jedino Ana Aleksandrić.

Glavnu tablu juniorki možete pogledati OVDE.

Pet dublova u četvrtfinalu
Poraz Filipovića i Stošića (foto: Dušan Josifović)
Poraz Filipovića i Stošića (foto: Dušan Josifović)

Drugog dana takmičenja dva muška juniorska dubla igraće za medalju. U pitanju su Aleksa Adamović i Nikša Martinović, kao i Matija Jovičić i Miloš Marinković. Ostali parovi nisu uspeli da se domognu četvrtfinala takmičenja.

Kod juniorki, čak tri dubla imaće šansu da osvoji medalju. Četvrtfinale izborile su Izabela Lupulesku i Sabina Šurjan, Dragana Vignjević i Tijana Jokić, kao i Anđela Menger i Edina Benke.

Nokaut faza dubl

Juniorke

Juniori

Napiši komentar...