TREĆI DAN: Srbija odlična u ekipnom delu Serbian Junior & Cadet Opena

Sjajne rezultate trećeg dana turnira u Vrnjačkoj Banji ostvarili su stonoteniseri Srbije u ekipnoj konkurenciji, koji su uspeli da osiguraju čak šest medalja. Četvrtog dana turnira igraće svoje mečeve polufinala i eventualnog finala.

Juniori i juniorke na nivou 

Ekipni deo takmičenja u Vrnjačkoj Banji dobro su otvorili juniori i juniorke Srbije, koji su trećeg dana turnira uspeli da obezbede tri medalje.

 I drugi juniorski sastav u isto vreme na borilištu. (foto: Dušan Josifović)
Prvi i drugi juniorski sastav u isto vreme na borilištu (foto: Dušan Josifović)

Prvi tim juniora prošao je grupnu fazu sa jednom pobedom i jednim porazom. Uspeli su da savladaju Bugarsku sa 3:0, dok su od kombinovanog sastava Bahreina, Crne Gore i Portugala izgubili sa 3:1. Do medalje, juniori Srbije došli su tako što su u četvrtfinalu savladali mešoviti sastav Belorusije i Katara sa 3:0, pa će četvrtog dana turnira sa Češkom voditi borbu za finale. Aleksa Gacev, Aleksa Adamović i Pero Tepić čine prvi tim naše zemlje.

Drugi tim juniora, iako sa manje šansi da se domogne medalje, u tome je ipak uspeo. Sastav koji čine Matija Jovičić, Nikša Martinović i Florian Fenjveši u grupi je doživeo poraz od Češke sa 3:0, dok je favorizovanu Rumuniju srpski sastav nadigrao sa 3:1 i tako dospeo u četvrtfinale. Tu ih je čekala selekcija Bosne i Hercegovine, prema kojoj drugi tim Srbije nije imao milosti i savladao je maksimalnim rezultatom. U polufinalu, četvrtog dana turnira, B tim Srbije će na megdan ekipi koju čine igrači Bahreina, Crne Gore i Portugala.

Juniorke Srbije, koje su pokazale izuzetno dobru igru prva dva dana takmičenja, u istom ritmu nastavile su i trećeg dana. A selekcija juniorki, koju čine Izabela Lupulesku, Tijana Jokić i Dragana Vignjević, bila je ubedljiva u grupi A, gde je dva kombinovana sastava (Belorusija/Norveška/Portugal i BiH/Srbija/Švajcarska) uspela da savlada bez većih problema i plasira se među četiri najbolje ekipe, samim tim i obezbedi medalju.

Vicešampionke Evrope prve favoritkinje u Vrnjačkoj Banji (foto: Dušan Josifović)
Vicešampionke Evrope prve favoritkinje u Vrnjačkoj Banji (foto: Dušan Josifović)

B selekcija juniorki, koju čine Anđela Menger, Ana Aleksandrić i Edina Benke, takođe je uspela da se plasira u polufinale, i obezbedi još jedno odličje.

Medalje i od kadetkinja 

Uspešne poput juniora i juniorki bile su i kadetkinje, koje su Srbiji donele dve medalje. Sa druge strane, kadeti nisu uspeli da se domognu polufinala.

Takmičenje po grupama A selekcija kadeta završila je sa skorom od dve pobede i jednim porazom. Bugarsku i Bosnu i Hercegovinu kadeti su bez problema savladali sa po 3:0, dok su od odličnih Čeha pretrpeli poraz nakon dramatičnog meča sa 3:2. Usledio je cetvrtfinalni susret između Srbije i Hrvatske, koji su srpski kadeti izgubili sa 3:2, i na taj način izgubili šansu da se nađu na pobedničkom postolju.

Drugi tim kadeta takođe nije uspeo da se domogne polufinala, jer je u rundi od osam najboljih selekcija pretrpeo poraz od Češke maksimalnim rezultatom.

Kada je reč o kadetkinjama, oba srpska tima uspela su da ostvare plasman u polufinale i time donesu još dve medalje Srbiji.

Prvi tim, u svojoj grupi bio je bolji od drugog tima Bugarske sa 3:0, kao i od srpsko-rumunskog sastava sa 3:2, pa je na taj način otišao u polufinale, dok su igračice drugog tima slavile nad Bosnom i Hercegovinom sa 3:0, ali i bile poražene od Bugarske. Na kraju, i drugi tim naše zemlje plasirao se u polufinale.

Četvrtog dana Serbian Junior & Cadet Opena biće odigrani završni mečevi ekipne konkurencije.

Napiši komentar...