Trofej Beograda i ”Beogradska fora” u Sportskom centru Master

Sportski centar Master u Zemunu 22. i 23. oktobra rezervisan je za dva stonoteniska događaja, bodovni turnir mlađih kategorija, Trofej Beograda, kao i promotivni, neobični turnir pod nazivom ”Beogradska fora”.

Stonoteniska sala sportskog centra Master u Zemunu (foto: scmaster.rs)

Mladi stonoteniseri uzrasta kadeta i mlađih kadeta 22. i 23. oktobra nadmetaće se za titulu na bodovnom turniru za rang listu Stonoteniskog saveza Srbije, a u pitanju je Trofej Beograda, koji se u tradicionalno održava u srpskoj prestonici.

Mlađim kadetima ovo će biti prvi turnir A klase, dok su jedan B turnir već odigrali početkom septembra u Senti. Sa druge strane, kadetima će Trofej Beograda biti treći bodovni turnir u tekućoj sezoni, drugi A klase. Požega je nedavno bila domaćin jednog turnira A kategorije, dok su kadeti svoj B turnir odigrali kao i mlađi kadeti, u Senti.

Nešto potpuno drugačije

Turnir neobičnog karaktera pod nazivom ”Beogradska fora” biće takođe održan u SC Master, u nedelju 23. oktobra, sa početkom u 15:00 časova. Ono što je zanimljivo kod ovog turnira zasigurno će privući veliki broj takmičara, a radi se o tome da srpski seniorski reprezentativac, Marko Jevtović, kao i nekoliko juniorki Srbije, vicešampionki Evrope, ostalim učesnicima turnira daju od 3 do 10 poena ”fore”, odnosno prednosti, po setu.

Koliko će koji učesnik dobiti ”fore”, odlučiće stručna komisija turnira, a nešto što će učesnici takođe morati da urade je da u okviru svog kluba, firme ili škole organizuju kvalifikacioni turnir. Jedino pobednik tog kvalifikacionog turnira imaće pravo nastupa na ovom zanimljivom takmičenju, a dokaz o održanom turniru takođe mora biti dostavljen organizatorima.

Propozicije:

Trofej Beograda

”Beogradska fora”

Napiši komentar...