VRNJAČKA BANJA: Pet medalja drugog dana, zlato za Lupulesku i Šurjan

Drugi dan Serbian Junior & Cadet Opena bio je uspešan za juniorke Srbije, s obzirom da su uspele da se domognu zlata, srebra i dve bronze. Medalja za Srbiju, bronzana, osvojena je i u konkurenciji muških dublova kod juniora.

Drugi dan turnira u Vrnjačkoj Banji obeležen je završnim mečevima pojedinačne i dubl konkurencije, gde su predstavnici naše zemlje uspeli da osvoje pet medalja.

Sigurnom igrom do zlata (foto: Dušan Josifović)
Sigurnom igrom do zlata (foto: Dušan Josifović)
Izabela i Sabina neprikosnovene u dublu

Najsjajnije odličje Srbiji donele su Izabela Lupulesku i Sabina Šurjan, koje su u dublu sjajnom igrom uspele da uđu u finale, a onda svoje rivalke iz Rumunije, Andreu Klapu i Mihaelu Pleasu, “počiste” sa 3:0 (11:1, 13:11, 11:1) i tako donesu prvo zlato Srbiji na ovogodišnjem izdanju Serbian Junior & Cadet Opena.

Još jednu medalju u ženskom dublu uspele su da osvoje Tijana Jokić i Dragana Vignjević, kojima je pripala bronza, jer u polufinalu nisu mogle da savladaju rumunski par Klapa-Pleasu.

Jedina medalja u muškom delu drugog dana završila je oko vrata Alekse Adamovića i Nikše Martinovića, koji su osvojili bronzu u muškom dublu.

Singl: Izabeli srebro, Tijani bronza

Plasman među četiri najbolje pojedinačnog dela kod juniorki uspele su da obezbede Izabela Lupulesku i Tijana Jokić. Žreb je nalagao da se dve srpske igračice međusobno sastanu u polufinalu, tako da je jedna morala da se zadovolji bronzanom medaljom, a to je bila Tijana Jokić, koju je Izabela nadigrala sa 4:2 (6:11, 11:6, 11:9, 10:12, 11:4, 12:10).

Finale je predstavljao veliki izazov za najbolju srpsku juniorku, koja je za titulu morala da savlada prvog nosioca, igračicu Japana, Maki Šiomi, koja je tokom čitavog turnira sve svoje protivnice dobijala vrlo ubedljivo.

Od početka finala Japanka je vodila glavnu reč i nije dozvolila Izabeli da je ozbiljnije ugrozi. Šiomi je do kraja meča održala svoj nivo igre i na kraju zasluženo slavila sa 4:0 (11:6, 11:5, 11:5, 11:6).

Trećeg dana takmičenja u Vrnjačkoj Banji počinje nadmetanje u ekipom delu juniora i kadeta.

Napiši komentar...