KRAJ: Završen SYO, kadetkinje blistale poslednjeg dana

Serbian Junior & Cadet Open je završen! Poslednjeg dana odigrani su mečevi kadetske konkurencije, gde su devojke u dresu Srbije bile veoma uspešne. One su uspele da se domognu dve zlatne i tri bronzane medalje, dok su muškarcima pripale dve bronze. 

Kadeti i kadetkinje za kraj
Kadeti i kadetkinje za kraj

Turnir koji je okupio preko 100 takmičara iz 18 zemalja sveta danas je završen finalnim mečevima u konkurenciji kadeta i kadetkinja. Razloga za slavlje srpski reprezentativci imali su i te kako, jer su poslednjeg dana uspeli da se domognu 7 medalja, od čega je 5 pripalo devojkama.

Prethodnog, četvrtog dana turnira, viđena je sjajna igra srpskih juniorki i kadetkinja, koja je krunisana ekipnim titulama, pa su kadetkinje petog dana nastavile u istom, pobedničkom, ritmu.

Radmila Tominjak – trostruka šampionka

Mlada srpska stonoteniserka obeležila je poslednji dan Serbian Junior & Cadet Opena. Ona je ekipnoj tituli osvojenoj juče, dodala pojedinačni i dubl trofej, čime je postala jedna od najuspešnijih stonoteniserki celog turnira.

Tri od četiri medalje za Srbiju
Tri od četiri medalje za Srbiju

Tominjak je uspela da poslednjeg dana, zajedno sa Danijelom Karkušovom, prvo osvoji titulu u konkurenciji parova, a nedugo zatim uspe da trijumfuje u pojedinačnom delu, savladavši bugarsku igračicu Kalinu Hristovu u neizvesnom finalu rezultatom 3:2 (11:9, 8:11, 8:11, 13:11, 11:7) i uz spašene tri meč lopte.

Na pobedničkom postolju takođe su se našle Ana Feješ i Reka Bezeg, koje su u polufinalu bile poražene. Feješ je izgubila od nove šampionke, dok je Reku Bezeg savladala Bugarka.

Dominacija srpskih kadetkinja viđena je i u dublu, gde su Radmila Tominjak i Danijela Karkušova u finalu sa 3:1 (11:4, 12:10, 8:11, 11:5) uspele da savladaju Kalinu Hristovu i Ivet Ilijevu iz Bugarske. Bez medalje u ovoj konkurenciji nisu ostale Ana Feješ i Reka Bezeg, koje su u polufinalu bile poražene od bugarske kombinacije.

Kadetkinje sjajne i u dublu
Kadetkinje sjajne i u dublu
Kadetima dve medalje 

Srpski kadeti nisu uspeli da osvoje medalju u pojedinačnom delu turnira. Aleksandar Čokić poražen je u meču za medalju od Jakova Jakelića iz Hrvatske, dok je prvi nosilac turnira, Dimitrije Levajac, pretrpeo težak poraz od rumunskog igrača Maurisa Radoija sa 3:2, čime je, pomalo neočekivano, ostao bez pojedinačne medalje.

Bronza kadetima
Bronza kadetima

Ipak, nešto bolji utisak kadeti su ostavili u dublu, gde su uspeli da osvoje dve bronze.

Dimitrije Levajac je zajedno sa Vladimirom Jovičićem uspeo da se plasira u polufinale. Njih dvojica su u tom delu takmičenja doživeli poraz od rumunskih igrača, pa im je pripala bronza, dok su mladi Akoš Benke i Stefan Lazić do polufinala stigli pobedom nad prvim nosiocima iz Katara. Dalje od polufinala ipak nisu mogli, jer su ih stonoteniseri Hrvatske savladali sa 3:0.

Napiši komentar...