Bliži se Svetsko prvenstvo, juniorke na pripremama u Austriji

Juniorke Srbije, vicešampionke starog kontinenta, krajem novembra otputovaće na njihovo najznačajnije takmičenje – Svetsko prvenstvo. Turnir će se održati od 30. novembra do 7. decembra u Južnoafričkoj republici, a srpske juniorke će se takmičiti u svim konkurencijama.

S leva: Šurjan, Jokić, Lupulesku (selektor), Vignjević, Lupulesku (foto: ITTF)

Nakon velikog uspeha na šampionatu Evrope ovog leta u Zagrebu i osvajanja srebrne medalje, bilo je jasno da će ženska juniorska reprezentacija Srbije učestvovati na najvećem svetskom takmičenju, Svetskom juniorskom prvenstvu. Domaćin će biti Južnoafrička republika, odnosno, grad Kejptaun, a četiri najboljih juniorki Srbije zajedno sa selektorom krajem novembra otputovaće u najjužniju zemlju afričkog kontinenta.

Glavne pripreme u Lincu

Izabela Lupulesku, Tijana Jokić, Sabina Šurjan i Dragana Vignjević učestvovale su na ITTF Austrian Openu, seniorskom pro-turu koji je označio početak njihovih priprema i boravka u Austriji. Odmah nakon turnira, juniorke Srbije boraviće u Lincu sve do 18. novembra, gde će obaviti glavne pripreme za predstojeći svetski šampionat.

Po povratku iz Austrije, očekuje ih još jedno okupljanje u Srbiji u trajanju od četiri ili pet dana, nakon čega će uslediti dugo putovanje do Južne Afrike.

Učešće u svim konkurencijama

Na Svetskom prvenstvu juniorke Srbije nastupaće u svim konkurencijama, a najviše nade za dobar uspeh polažu se u ekipni nastup, gde su devojke iz Srbije postavljene za 11. nositeljke. Kao što smo i pomenuli, tim čine Izabela Lupulesku, Tijana Jokić, Sabina Šurjan i Dragana Vignjević.

Njih četiri boriće se i u pojedinačnom delu. Izabeli Lupulesku malo je nedostajalo da se direktno plasira u glavni žreb, među 16 najboljih, pa će turnir ipak morati da započne kao prva nositeljka svoje grupe, dok će ostale srpske igračice biti druge nositeljke svojih kvalifikacionih grupa.

Srpske dublove u Južnoj Africi činiće Izabela Lupulesku i Sabina Šurjan, koje će nastupati zajedno, kao i Tijana Jokić sa Draganom Vignjević.

Kada je reč o takmičenju mešovitih parova, slovenački stonoteniser Darko Jorgić biće partner Izabele Lupulesku. Sabina Šurjan nastupaće sa juniorskim vicešampionom Evrope u singlu, Andreasom Levenkom iz Austrije, dok će Tijana Jokić i Dragana Vignjević igrati sa Andersom Lindom iz Danske, odnosno, Andreasom Dilingom, takođe iz Danske.

Spisak učesnika:

Ekipno
Pojedinačno
Dubl

Napiši komentar...