Kadeti i kadetkinje obeležili XXVII Memorijal Mesaroš Tibor

Memorijalni turnir, 27. po redu, u čast Mesaroš Tibora održan je 13. novembra u Bačkoj Topoli. Kadeti i kadetkinje borili su se za nove bodove na državnoj rang listi, s obzirom da se radi o bodovnom turniru B klase.

Po peti put u ovoj sezoni kadeti i kadetkinje učestvovali su na nekom od bodovnih turnira za rang listu Stonoteniskog saveza Srbije. Nakon Sente, Požege, Beograda i Bečeja, na red je došao bodovni turnir čiji je domaćin bila Bačka Topola.

Najuspešniji kadeti turnira (foto: Šandor Poljak)

U konkurenciji muškaraca najuspešniji je bio stonoteniser IMT-a iz Beograda, Ognjen Tasovac, koji je u meču za titulu uspeo da savlada Aleksu Mitića, člana niškog Železničara, koji je završio turnir sa srebrom oko vrata. Poraze u polufinalu doživeli su Vladimir Jovičić, još jedan član IMT-a, kao i mladi Aleksandar Čokić, stonoteniser Spartaka iz Subotice, pa im je pripala bronzana medalja.

Dominaciju u konkurenciji kadetkinja još jednom je potvrdila stonoteniserka Vojvodine iz Bačkog Gradišta, Radmila Tominjak. Ona je u svojoj konkurenciji do zlatne medalje stigla savladavši igračicu iz mađarskog stonoteniskog kluba, Tamaru Kozarski, dok su treću poziciju podelile Ana Feješ i Lila Kovač Katona, stonoteniserke Kanjiže, odnosno, Domboša iz Malog Iđoša.

Pobedničko postolje kod kadetkinja (foto: Šandor Poljak)

Naredni turnir na kome će kadeti i kadetkinje upisati nove bodove je veliki Novogodišnji turnir u Novom Sadu, koji se igra 17. i 18. decembra. Sa druge strane, juniori i mlađi kadeti već narednog vikenda, 19. i 20. novembra, boraviće u Smederevu, gde se održava 7. Memorijal Voja Vakulović, bodovni turnir B klase.

Napiši komentar...