KINA: Liu Šiven suspendovana iz reprezentacije

Druga stonoteniserka sveta i aktuelna svetska i olimpijska vicešampionka, Liu Šiven, trenutno je suspendovana iz reprezentacije, naveo je Kong Linghui, proslavljeni kineski stonoteniser, sada selektor ženskog nacionalnog tima Kine.

Do daljnjeg bez međunarodnih nastupa (foto: ITTF)

Liu Šiven trenutno je suspendovana iz nacionalnog tima i do daljnjeg neće imati pravo nastupa na bilo kom međunarodnom takmičenju. Prvo takmičenje na kome suspendovana Šiven neće igrati je završni turnir godine, ITTF Grand Finals. Razlog zbog kojeg je druga stonoteniserka sveta suspendovana je njeno otkazivanje učešća sa nedavno održanog Svetskog kupa za žene ”u poslednjoj sekundi”.

Ljudi iz kineske reprezentacije odlučili su da suspenduju Liu Šiven sa međunarodnih takmičenja. Iako je imala poteškoća sa povredama, mislimo da je glavni razlog otkazivanja njen strah od novih povreda – istakao je Kong Linghui

Ipak, sudeći po njenoj izjavi, očigledno je da je kineska stonoteniserka dosta ranije najavila da nije potpuno spremna za takmičenje na Svetskom kupu.

Bila sam mentalno iscrpljena posle Olimpijskih igara u Riju. Takođe, imala sam raznovrsne aktivnosti koje su uticale na mene. Trening nije bio mnogo sistematičan. Dakle, bila sam nesigurna još kada je tim odlučio da ja budem ta koja će učestvovati na Svetskom kupu. Prosto, psihički nisam bila dovoljno spremna – rekla je Šiven

 

Napiši komentar...