REGION NIŠ: Održano seniorsko prvenstvo RSTSN u Nišu

Pojedinačno seniorsko prvenstvo Regionalnog stonoteniskog saveza Niš održano je 27. novembra u sali niške OŠ ”Ivo Andrić”. Oko 80 seniora i seniorki nadmetalo se u pojedinačnoj, dubl i miks dubl konkurenciji na drugom od ukupno 4 bodovna turnira za seniore u niškom regionu.

Član Železničara, niškog prvoligaša, Dejan Ocokoljić, uspeo je da se domogne zlatne medalje u pojedinačnoj konkurenciji kod muškaraca, tako što je u finalu nakon velike bobre savladao Miloša Milenkovića, koji nastupa za Medijanu. Publika je uživala u sjajnom meču koji su priredili akteri ovog finala. Bliži pobedi u jednom momentu bio je Milenković, koji je imao prednost od 3:2 u setovima, ali je Ocokoljić uspeo da preokrene i na kraju slavi sa 4:3. Bronzani u ovoj konkurenciji bili su Boban Ivić, igrač Požarevca, kao i još jedan igrač Železničara, Milan Jovanović.

Detalj finalnog meča između Ocokoljića i Milenkovića

Takmičarke niškog Josip Kolubma obeležile su finalni susret u konkurenciji seniorki pojedinačno. Snage su odmerile Olga Mijailović i Biserka Ristić, a bolju igru prikazala je Mijailović, koja je slavila sa ubedljivih 4:0. Stonoteniserke koje ove sezone u Prvoj ligi nastupaju za Požegu, Ivana Perović i Dejana Todorović, podelile su treću poziciju.

Boban Ivić (Požarevac) i Marko Stančić (Medijana) bili su nepobedivi u kategoriji parova. Njih dvojica su u borbi za titulu savladali kragujevački dubl koji su činili Ivica Stanković i Mihailo Tanasković, dok su bronzu podelili Miloš Milenković i Dejan Ocokoljić, kao i Željko Vlajković i Predrag Mujić, igrači Grabovac Spina.

Olga Mijailović i Biserka Ristić bile su najuspešnije i u igri parova kod žena. Igračice Josip Kolumba do najsjajnijeg odličja došle su nakon pobede na Ivanom Perović i Dejanom Todorović, kojima je pripala medalja za drugo mesto. Igračice Lužnice iz Babušnice, Anđela Ognjanović i Ljubica Nikolić, kao i Marija Perović (Goč) i Milica Ćirić (RSTK Pirot) osvojile su bronzano odličje.

U konkurenciji mešovitih parova, plasman je sledeći:
1. Boban Ivić/Dejana Todorović (Požarevac/Požega)
2. Dejan Ocokoljić/Ivana Perović (Železničar/Goč/Požega)
3. Branislav Milenković/Biserka Ristić (Lužnica/Josip Kolumbo)
3. Nikola Colić/Olga Mijailović (Bor/Josip Kolumbo)

Napiši komentar...