Školsko republičko takmičenje održano u zemunskom SC Master

Sportski centar Master u Zemunu ponovo je bio domaćin jednog stonoteniskog turnira. Ovaj put, nešto drugačijeg oblika, a radi se školskom republičkom takmičenju na kome su učešće uzeli osnovci i srednjoškolci iz svih krajeva Srbije.

I ako nije u sistemu takmičenja Stonoteniskog saveza Srbije i ne boduje se za državne rang liste, školsko republičko prvenstvo u stonom tenisu i te kako je važno za sve osnovce i srednjoškolce u Srbiji koji se bave ovim sportom. Zemunski SC Master bio je domaćin ovog turnira, koji je održan 9. i 10. novembra. Prvog dana takmičenja nadmetali su se osnovci, dok je drugi dan bio rezervisan za srednjoškolce.

Pojedinačno, najbolji stonoteniser osnovnih škola u Srbiji je Akoš Benke, koji pohađa OŠ Svetozar Marković iz Bačkog Gradišta. Do titule je došao tako što je u završnici nadigrao Đorđa Pavlovića, koji je učenik OŠ Sveti Sava u Velikoj Plani, dok je bronzano odličje osvojio učenik šabačke OŠ Laza Lazarević, mladi Zvezdan Grujić.

Osnovci (foto: Školski sport Srbije)
Osnovci (foto: Školski sport Srbije)

Najuspešnija među devojčicama uzrasta osnovne škole bila je Radmila Tominjak, učenica OŠ Svetozar Marković iz Bačkog Gradišta. U finalu se sastala sa učenicom OŠ J.J. Zmaj, Anom Feješ, koja je završila turnir kao drugoplasirana. Katarina Banjac, koja pohađa OŠ Ujedinjene nacije u Žarkovu, bila je treća.

Kada je reč o srednjoškolcima, među muškarcima najbolji je bio učenik kovačičke Gimnazije Mihajlo Pupin, a u pitanju je Filip Radović. On je do najsjajnijeg odličja došao tako što je u finalu nadigrao Florijana Fenjvešija iz senćanske Gimnazije. Bronzanu medalju, odnosno, treće mesto, osvojio je učenik Sportske Gimnazije iz Beograda, Matija Jovičić.

Titulu najbolje u pojedinačnom delu kod srednjoškolki uspela je da osvoji Ivana Perović iz Vrnjačke Banje, koja pohađa Gimnaziju u tom gradu. Na drugom mestu našla se takođe učenica Gimnazije, ali u Bečeju, a u pitanju je Edina Benke. Ivana Milovanović, učenica Gimnazije iz Sente završila je turnir kao trećeplasirana.

Pobednice u konkurenciji srednjoškolki pojedinačno (foto: Školski sport Srbije)
Pobednice u konkurenciji srednjoškolki pojedinačno (foto: Školski sport Srbije)

Plasman u ekipnoj konkurenciji je sledeći:

Osnovne škole – dečaci:
1. Branko Radičević – Negotin
2. Laza Lazarević – Šabac
3. Kole Rašić – Niš

Osnovne škole – devojčice:
1. Svetozar Marković – Bačko Gradište
2. Branislav Nušić – Smederevo
3. Stevan Sremac – Dobanovci

Srednje škole – dečaci:
1. Gimnazija Deže Kostolanji – Subotica
2. Radivoj Uvalić – Bačka Palanka
3. Sportska Gimnazija – Beograd

Srednje škole – devojčice:
1. Gim. i Ek. šk. Dositej Obradović – Bačka Topola
2. Gimnazija – Senta
3. Gimnazija Mihajlo Pupin – Kovačica

Foto galerija – osnovne škole
Foto galerija – srednje škole
Kompletni rezultati – osnovne škole
Kompletni rezultati – srednje škole

Napiši komentar...