SMEDEREVO: Održan sedmi Memorijalni turnir ”Voja Vakulović”

Više od 150 stonotenisera uzrasta juniora i mlađih kadeta obeležilo je 7. po redu Memorijal ”Voja Vakulović”, koji se održava u Smederevu. Pored takmičenja u pojedinačnoj konkurenciji, gde se rezultati boduju za rang listu Srbije, mladi stonoteniseri nadmetali su se i u konkurenciji parova.

Pretposlednji bodovni turnir Stonoteniskog saveza Srbije za mlađe kategorije u 2016. godini održan je 19. i 20. novembra u Smederevu. Memorijal ”Voja Vakulović”, koji se održava po sedmi put, okupio je više od 150 stonotenisera iz svih krajeva zemlje.

Prvog dana takmičenja, u subotu 19. novembra, nastupali su mlađi kadeti i mlađe kadetkinje. Najuspešniji mlađi kadet bio je stonoteniser STK Lav, Zvezdan Grujić, koji je u borbi za zlatnu medalju savladao prvoplasiranog mlađeg kadeta na rang listi Srbije, subotičkog stonotenisera Aleksandra Čokića. Do bronzane medalje stigao je mladi Mateja Šujica iz kragujevačkog Top Spin Storeka, dok je isto odličje pripalo i Petru Vidiću iz STK Hajduk Veljko, Negotin.

Među mlađim kadetkinjama pojedinačno najuspešnija je bila Katarina Gvozdenović, članica STK Domboš iz Malog Iđoša. Drugu poziciju i srebrnu medalju osvojila je Tamara Turkonje, igračica Rapida iz Nikolinaca, a bronza je pripala Aniti Dobo koja nastupa za Dožu iz Skorenovca, kao i Lenki Nikolić, stonoteniserki smederevskog Đurđev Grada.

Mlađi kadeti – dubl konkurencija (foto: Facebook / Dorel Ardeljan)

Mlađi kadeti i mlađe kadetkinje nadmetali su se i u konkurenciji dublova, a rezultati su sledeći:

Mlađi kadeti:
1. Petar Vidić/Đorđe Petrović (Hajduk Veljko/Železničar)
2. Bojan Džinović/Vuk Nikolić (Lav Jevremovac)
3. Luka Damnjanović/Luka Božović (IMT)
3. Mateja Šujica/Nikola Dragojević (Top Spin Storek/Hajduk Veljko)

Mlađe kadetkinje:
1. Sofija Nikolić/Lenka Nikolić (Đurđev Grad)
2. Anita Dobo/Jovana Kozarski (Doža/Vojvodina BG)
3. Jovana Antić/Katarina Gvozdenović (Dobanovci/Domboš)
3. Tamara Turkonje/Marina Pinku (Rapid/Doža)

Drugi dan turnira bio je rezervisan za juniore i juniorke. Prvu titulu na bodovnim turnirima u ovoj sezoni uspeo je da osvoji Florian Fenjveši, stonoteniser superligaša iz Ade. Do zlatne medalje stigao je tako što je savladao Miloša Marinkovića iz beogradskog STAK-a, koji je morao da se zadovolji srebrom. U polufinalu, poraze su doživeli Aleksa Adamović (Čelarevo) i Bognar Bence (Spartak), pa im je pripala bronzana medalja.

Prijatno iznenađenje u konkurenciji juniorki priredila je Laura Kožokar, stonoteniserka Rapida koja je u četvrtfinalu eliminisala prvu nositeljku i apsolutnu favoritkinju turnira, Tijanu Jokić. Kožokar je uspela da se domogne zlatne medalje, a u finalu je bila bolja od igračice Crvene Zvezde, Marije Stajić. Igračica Mileniuma iz Vršca, Anđela Menger, kao i Nikolet Oros iz Temerina, podelile su poziciju broj 3.

Rezultati u konkurenciji parova kod juniora i juniorki su sledeći:

Juniori:
1. Aleksa Gacev/Aleksa Adamović (Stenes)
2. Matija Jovičić/Miloš Marinković (STAK)
3. Bognar Bence/Fenjveši Florian (Spartak/Ada)
3. Nemanja Đilas/Hunor Falb (Čelarevo/Novi Sad)

Juniorke:
1. Laura Kožokar/Anđela Menger (Rapid/Milenium)
2. Edina Benke/Nikolet Oros (Vojvodina BG/Temerin)
3. Marija Stajić/Nora Oklobdžija (Crvena Zvezda)
3. Gabriela Frank/Tamara Hinić (Novi Sad)

Ažurirane rang liste:

Juniori
Juniorke
Mlađi kadeti
Mlađe kadetkinje

Kompletni rezultati

Napiši komentar...