HARANGOZO: Subotiću zlato, ceo podijum za Novosađanke

Drugi bodovni turnir Stonoteniskog saveza Srbije za seniore održan je u Subotici, gde je učestvovalo oko 50 seniora i seniorki. Igrao se 41. Memorijal ”Vilim Harangozo” na kome su se, uglavnom superligaši, nadmetali u pojedinačnoj i dubl konkurenciji.

Po sličnom scenariju od prošle sezone, i ovog puta na Memorijalu ”Vilim Harangozo” učestvovao je mali broj takmičara, naročito seniorki, kojih je bilo svega 12.

Subotić najuspešniji (foto: BSN)

Sa druge strane, u muškoj konkurenciji, 40 takmičara borilo se za što bolji plasman i nove bodove na državnoj rang listi. Najbolji u tome bio je igrač novosadskog Radničkog, A reprezentativac Srbije, Dragan Subotić, kome je poslednji rival na turniru bio Marko Popović, mladi stonoteniser zrenjaninskog Stenesa. On se morao zadovoljiti srebrnom medaljom, dok su poziciju broj tri podelili takođe igrač Stenesa, Aleksa Gacev, kao i stonoteniser Banata, Muhamed Abas.

Ponovo su najbolji u konkurenciji dublova bili Ivor Katić i Kristian Červik. Igrači Panonije, odnosno, Ade, odbranili su titulu u Subotici tako što su u borbi za zlato savladali Dragana Subotića i Marka Popovića. Do medalje su došli i stonoteniseri Požarevca, Stefan Kostadinović i Branislav Đan, kojima je pripala bronza, kao i Nikola Grbić iz STK Čelarevo i Stefan Komlušan iz novosadskog Radničkog.

Ženski deo u znaku jednog kluba

Aktuelne šampionke Srbije, igračice stonoteniskog kluba Novi Sad, imale su sjajnu uvertiru pred četvrto kolo ETTU Kupa koje ih 17. decembra očekuje u Spensu. Jedino što se u odnosu na prošlogodišnje izdanje turnira promenilo je redosled druge i treće igračice, sve drugo ostalo je isto, s obzirom da su sve pojedinačne medalje otišle članicama Novog Sada.

Potpuna dominacija igračica Novog Sada u pojedinačnoj konkurenciji (foto: Facebook / STK Novi Sad)

Titulu je odbranila odlična Aneta Maksuti, koja je u borbi za najsjajnije odličje nadigrala Viktoriju Tružinski, dok je bronzana medalja završila oko vrata Aleksandre Savić i Ane Žofie Fenjveši.

Kada je reč o takmičenju dublova, titulu najboljih osvojile su Aleksandra Radonjić iz novosadske Panonije, i Anđelija Ratić, članica Vršca. Pobedom nad Anetom Maksuti i Viktorijom Tružinski došle su do titule, a par iz Novog Sada ovog puta morao je da se zadovolji drugom pozicijom. Poraze u polufinalu pretrpele su Ela Halas (Bačka Topola) i Edina Benke (Vojvodina BG), kao i Aleksandra Savić i Ana Žofia Fenjveši iz STK Novi Sad, pa im je pripala bronzana medalja.

Naredni bodovni turnir STSS za seniore biće TOP 16 Srbije, koji se igra 27. i 28. decembra u Novom Sadu, čime će biti stavljena tačka na kalendarsku 2016. u srpskom stonom tenisu.

Napiši komentar...