ISTORIJSKI USPEH: Bronza za Izabelu i Darka na Svetskom prvenstvu

Izabela Lupulesku i Darko Jorgić nisu uspeli da se plasiraju u finale Svetskog prvenstva za juniore u Južnoj Africi. Porazom od Jukija Macujame i Hine Hajate iz Japana srpsko-slovenački par osvojio je istorijsku bronzanu medalju, čime je ostvaren neverovatno veliki uspeh.

Završnica meča (foto: Screenshot)

Nakon velike borbe u šest setova Izabela Lupulesku i Darko Jorgić doživeli su poraz u polufinalu šampionata sveta za juniore. Jedini predstavnici Evrope u završnici takmičenja mešovitih dublova imali su sjajan turnir iza sebe, koji su krunisali osvajanjem najvrednije medalje u njihovim karijerama.

Tok meča

Igrači Japana bolje su otvorili ovaj polufinalni susret, tako što su uspeli da se domognu prvog seta. Drugi set imao je veoma dramatičan tok, ali je na kraju pripao Izabeli i Darku. Izjednačenje u setovima dodatno je motivisalo dubl sa ovih prostora, pa su sjajnom igrom u trećem setu poveli sa 2:1.

Tada je usledio pad u igri koji su Macujama i Hajata iskoristili da izjednače na 2:2, a zatim i da povedu. Blaga prednost srpsko-slovenačkog dubla u petom setu nije predstavljala problem za Japance, koji su preokrenuli i ponovo preuzeli vodstvo. Nakon petog seta, rezultat je glasio 3:2 za dubl iz Japana.

Azijati su nastavili sa dobrom igrom u početku šestog seta i stvorili prednost od 5 poena. Ipak, Lupulesku i Jorgić se nisu predavali, pa su uspeli da pri kraju seta dođu do izjednačenja. Usledili su ključni poeni šestog dela igre, odnosno, ključni poeni čitavog meča, koji su, na žalost ljubitelja stonog tenisa sa ovih prostora, pripali Macujami i Hajati.

To im je donelo pobedu od 4:2 i plasman u finale Svetskog prvenstva, gde će odmeriti snage sa Seungmin Čoom i Jiho Kimom iz Južne Koreje. Na pobedničkom postolju namenjenom trećeplasiranim igračima, pored Izabele Lupulesku i Darka Jorgića, nalaze se još i Haidong Ksu i Juan Juan iz Kine.

Singl: Poraz u šesnaestini finala

Sedmog dana takmičenja Izabela Lupulesku nastupala je i u pojedinačnoj konkurenciji. U fazi od 32 najbolje igračice sveta, tj. u šesnaestini finala, Izabela je pretrpela poraz od Ce Ving Mak iz Hong Konga, rezultatom 4:2 (9:11, 11:9, 11:13, 11:6, 11:7, 11:6).

Snimak meča polufinala USKORO OVDE.

Napiši komentar...