Najmasovniji srpski turnir za mlade održan u Novom Sadu

Tradicionalni Novogodišnji Tibhar Kup, najmasovniji turnir za mlađe kategorije na ovim prostorima, održan je u Novom Sadu. Turnir u novosadskom Spensu u dva takmičarska dana okupio je oko 500 takmičara iz više evropskih zemalja.

Najmasovniji, i po kvalitetu takmičenja najjači bodovni turnir za rang listu Srbije održan je 17. i 18. decembra u Novom Sadu.

Kadeti i mini kadeti otvorili turnir

Prvi dan takmičenja bio je rezervisan za kategoriju mini kadeta i kadeta, gde se pored domaćih stonotenisera iz svih krajeva zemlje našlo i dosta stonotenisera iz okruženja. Najbolji među igračima do 10 godina starosti, odnosno, u kategoriji mini kadeta, bio je mađarski stonoteniser, član Seksarda, Nikolaus Kizakis Georgius, koji je do najsjajnijeg odličja došao nakon pobede nad Banjaminom Zijadićem iz sarajevskog Stensa. Andrej Milošević, igrač Budima iz Berana, kao i član beogradske Crvene Zvezde, Dimitrije Jelikić, podelili su treću poziciju.

Osvajači zlata prvog dana Novogodišnjeg Tibhar Kupa (foto: Facebook / STS Vojvodine)

Najbolja u konkurenciji mini kadetkinja bila je Oana Stanusila iz rumunske Dumbravice. Rivalka koju je savladala u borbi za prvo mesto bila je igračica Dože iz Skorenovca, Patrisija Sekelj, a do bronze su stigle i Merjem Mešan i Maria Stiuca, stonoteniserke Bugojna, odnosno, Arada iz Rumunije.

Prvo zlato Srbiji na ovogodišnjem izdanju turnira doneli su Đorđe Pavlović i Radmila Tominjak, koji su blistali u konkurenciji kadeta, odnosno, kadetkinja. Pavlović, inače član Morave iz Velike Plane, domogao se titule nakon neizvesnog odmeravanja snaga u finalu, a rival mu je bio crnogorski igrač, član podgoričke Budućnosti, Filip Radulović, dok su se bronzom morali zadovoljiti Rumun Bamabas Jenei i stonotenser koji dolazi iz Nemačke, Aleksandar Grujić.

Srpsko finale viđeno je u konkurenciji kadetkinja, gde je Radmila Tominjak iz Bačkog Gradišta nadigrala stonoteniserku Bečeja, Reku Bezeg. Još jedna igračica iz Srbije, Lila Kovač Katona (Domboš), zauzela je treću poziciju, a isti rezultat ostvarila je i članica mađarskog Seksarda, Tamara Kozari.

Juniori i mlađi kadeti u borilištima drugog dana

Sala novosadskog Spensa bila je puna i drugog dana takmičenja, kada su na red došli mlađi kadeti i juniori. Juniorski reprezentativac Pero Tepić, član prvoligaša iz Temerina, bio je najbolji u svojoj konkurenciji gde je u borbi za zlato nadigrao Aleksu Adamovića koji brani boje zrenjaninskog Stenesa. Na pobedničkom postolju našao se još jedan član juniorske reprezentacije, a u pitanju je Aleksa Gacev, koji je, kao i Nikola Grujić iz Nemačke, osvojio bronzanu medalju.

s leva: Badea, Jokić, Tepić, Gvozdenović (foto: Facebook / STS Vojvodine)

Juniorske reprezentativke Srbije koje su nedavno učestvovale na Svetskom juniorskom prvenstvu, svojim učešćem za Novogodišnjem turniru znatno su povećale kvalitet istog, a prema očekivanjima, njih četiri između sebe podelile su odličja. Najuspešnija je bila Tijana Jokić, članica Vršca, dok je srebrnu medalju osvojila igračica Novog Sada, Sabina Šurjan. Osvajačica bronze na svetskom juniorskom prvenstvu, Izabela Lupulesku, koja ove sezone u Super ligi Srbije nastupa za Obilić iz Novog Kneževca, do istog odličja došla je i u Novom Sadu, jer je u polufinalu pretrpela poraz, kao i njena reprezentativna i klupska saigračica, Dragana Vignjević.

Titula najboljeg mlađeg kadeta zasluženo je pripala rumunskom igraču Bogdanu Badei, koji je u rumunsko-hrvatskom finalu bio bolji i uspeo da savlada Lea Vekića. Najbolji rezultat od predstavnika Srbije u ovoj konkurenciji ostvarili su Aleksandar Čokić i Luka Damnjanović, igrači Spartaka iz Subotice i IMT-a, koji su podelili treće mesto.

Savladavši članicu Arada u finalu, Adelu Strunu, Katarina Gvozdenović iz stonoteniskog kluba Domboš okitila se najsjajnijim odličjem u konkurenciji mlađih kadetkinja, dok su Boroka Mika iz rumunskog Nađ Mozesa i Sara Hamzakadić iz Bugojna bile bronzane.

Novogodišnjim Tibhar Kupom stavljena je tačka na takmičenje mlađih kategorija u Srbiji za kalendarsku 2016. gde je svima sem seniorima koje očekuje TOP 16, počeo zimski odmor.

Kompletni rezulati:

Prvi dan
Drugi dan

Deo turnirske atmosfere prvog dana

Napiši komentar...