SP: Sve srpske takmičarke u glavnom žrebu pojedinačnog dela

Nakon osvojenog 11. mesta na Svetskom juniorskom prvenstvu u Južnoj Africi u ekipnom delu, reprezentativke Srbije nastavile su takmičenje u pojedinačnoj i dubl konkurenciji. Prethodni dan bio je rezervisan za grupnu fazu takmičenja, koju su sve srpske igračice uspešno prebrodile.

Predstavnice Srbije na šampionatu sveta za juniorke bile su veoma uspešne četvrtog dana turnira. Izabela Lupulesku, Tijana Jokić, Dragana Vignjević i Sabina Šurjan, plasirale su se među 64 najboljih juniorki sveta, a borbu za još bolji plasman nastaviće u utorak, 6. decembra. U međuvremenu, odigraće se ključni mečevi dubl i miks dubl konkurencije, gde Srbija takođe ima svoje adute za medalju.

Bez problema kroz grupnu fazu

Izabela Lupulesku sa dve pobede u isto toliko mečeva bila je najbolja u svojoj kvalifikacionoj grupi. Justinu Jung iz Kanade i Gabrielu Diaz iz Portorika savladala je sa 4:0, odnosno, 4:1. Isti broj mečeva u svojoj grupi odigrala je i Dragana Vignjević, koja za razliku od Izabele, nije bila prva nositeljka svoje grupe. To je ipak nije sprečilo da tu fazu takmičenja završi kao najuspešnija u svojoj grupi. Nakon neizvesne borbe uspela je da savlada favorizovanu Jing Čen Čen iz Kineskog Tajpeha rezultatom 4:3, dok je Jasmin Buheni iz Alžira ubedljivo savladala bez izgubljenog seta.

Odlična igra Lupulesku u grupnoj fazi (foto: ITTF)

Kada je reč o Tijani Jokić, ona je plasman na glavnu tablu obezbedila kao drugoplasirana igračica grupe 23, u kojoj se nalazila. Bolja od nje bila je Čin Jau Vong iz Hong Konga, dok je ostale rivalke, Lubnu Đeđik iz Alžira i domaću takmičarku, Kešmiku Sivnarin, savladala bez poteškoća, ne prepustivši ni set svojim rivalkama.

Stoprocentan učinak u grupi imala je i Sabina Šurjan. Ona je favorizovanu protivnicu i prvu nositeljku grupe, Nemicu Karolin Hajok, ubedljivo nadigrala sa 4:0. Prvu poziciju u grupi osigurala je pobedama i nad ostalim rivalkama, gde je u dva meča izgubila jedan jedini set.

Glavni žreb za juniorke još uvek nije dostupan, a kada bude bio objavljen, nalaziće se na dnu ovog članka.

Izabela među 16 miks dublova

Zajedno sa slovenačkim stonoteniserom, Darkom Jorgićem, srpska juniorka Izabela Lupulesku plasirala se u osminu finala na Svetskom prvenstvu, u konkurenciji mešovitih parova. Njih dvoje će u borbi za četvrtfinale odmeriti snage sa rumunskom kombinacijom, koju čine Kristian Pletea i Adina Diakonu. Meč će biti odigran 5. decembra od 18:00 časova.

Tijana Jokić i Anders Lind iz Danske nisu uspeli da prebrode šesnaestinu finala turnira, dok su Sabina Šurjan i Andreas Levenko (Austrija), kao i Dragana Vignjević i Andreas Diling (Danska), zaustavljeni na samom startu u prvom kolu glavne table takmičenja mešovitih parova.

Šanse i u ženskom dublu

Takmičenje ženskih dublova za Tijanu Jokić i Draganu Vignjević počinje u vazi od 64 najbolja dubla. Njih dve će u tom delu takmičenja odmeriti snage sa Grace Rosi Ji i Sali Ji iz Fidžija, dok su Izabela Lupulesku i Sabina Šurjan slobodne u toj fazi takmičenja.

Glavni žreb:

Mešoviti parovi
Juniorke parovi
Juniorke pojeidnačno – uskoro

Napiši komentar...