SPEKTAKL U NOVOM SADU: ETTU Kup i Tibhar Kup istog dana

Meč četvrtog kola ETTU Kupa, u kome će se ženska ekipa Novog Sada sastati sa turskim Tigemom, kao i najveći stonoteniski turnir u Srbiji, Novogodišnji Tibhar Kup, održaće se u subotu 17. decembra, dok će se turnir igrati i drugog dana vikenda, u nedelju.

Stonoteniska sala Spensa biće rezervisana za veliki meč Novog Sada i Tigema, koji počinje u subotu u 18:00 časova. Susret će biti odigran u okviru četvrtog kola drugog po snazi evropskog klupskog takmičenja, gde su Novosađanke startovale u trećem kolu, a upravo u toj fazi uspele da na svom parketu savladaju portugalski Sao Žoao.

Promo poster

Pred nama je istorijski meč, u godini kada proslavljamo jubilej – 20 godina postojanja. Ne treba trošiti reči i reći da bi bilo sjajno ako bismo napravili taj najveći iskorak u Evropi na kraju 2016. Svakako da imamo svojih šansi, imajući u vidu da dobro poznajemo protivnika sa kojim smo se sastali pre dve godine. Tada smo, istini za volju, doživeli poraz, ali iako je bilo 3:1 za turski Tigem, meč je odigran na jednu loptu – izjavio je sportski direktor Novog Sada, Dan Fracile

Za ekipu iz Turske nastupaju Kristina Alina Hiriči, levoruka stonoteniserka iz Rumunije, zatim Zoia Novikova iz Rusije, odlična igračica koja igra defanzivno, kao i iskusna turska stonotenisarka Fulija Jildirim.

Jasno je da je reč o kvalitetnom protivniku. Gledali smo video protiv portugalskog tima koga smo eliminisali. Ta dva tima su se sastala u prošlom kolu i Portugalkinje su bile bolje, ali u teškom i neizvesnom meču sa 3:2 – dodao je Fracile

Očekuje se veliki broj gledalaca u stonoteniskoj dvorani Spensa, a u prilog tome ide činjenica da se u maloj sali Spensa istog dana održava tradicionalni Novogodišnji turnir, na kome će ove godine nastupati oko 550 mladih stonotenisera.

Najveći turnir u Srbiji

Novogodišnji Tibhar Kup već godinama čuva status najvećeg srpskog stonoteniskog turnira, na kome će se ove godine naći oko 550 stonotenisera uzrasta od mini kadeta, pa sve do juniora. Status međunarodnog takođe je neizostavan, jer će se među učesnicima i ove godine naći veliki broj igrača iz nekoliko zemalja okruženja.

Za stonotenisere sa područja Srbije, ovaj turnir A klase bodovaće se u svim kategorijama. Prvi dan turnira rezervisan je za mini kadete i kadete, dok će se u nedelju, drugog dana, za što bolji plasman boriti mlađi kadeti i juniori.

Spisak prijavljenih takmičara

 

Napiši komentar...