TOP 16: Titula Draganu Subotiću i Izabeli Lupulesku 

Turnir koji je okupio najbolje srpske seniore i seniorke, kao i prošle godine, i ove je održan u novosadskom Spensu. Do zlata su uspeli da dođu Dragan Subotić, igrač novosadskog Radničkog, i Izabela Lupulesku, najbolja juniorka Srbije. 

Nedostatak većine A reprezentativaca uticao je da konkurencija ne bude najjača moguća, pa su se za titulu najboljeg na TOP 16 nametati uglavnom igrači koji nastupaju u domaćim ligama.

Pobedničko postolje kod muškaraca

Sjajan turnir imao je odlični Dragan Subotić, koji ove sezone nastupa za novosadski Radnički. On je uspeo da se domogne zlatne medalje nakon što je u finalu savladao Ivora Katića, inače člana Panonije, superligaša iz Novog Sada. Poziciju broj 3 zauzeo je Nikola Strugarević, igrač Banata koji u prvoj polusezoni Super lige nije pretrpeo ni jedan poraz. Vladimir Radonjić, koji ove sezone brani boje Crvene Zvezde, takođe se domogao trećeg mesta.

Kao jedno od iznenađenja može se izdvojiti eliminacija novog A reprezentativaca, Ilije Majstorovića, koji je u grupnoj fazi bio poražen od Marka Popovića i Nikole Marinkovića, čime je zauzeo treću poziciju u grupi D.

U konkurenciji seniorki viđena je velika borba iz koje je kao pobednik uspela da izađe sjajna Izabela Lupulesku. Osvajačicu bronze sa nedavno završenog svetskog juniorskog prvenstva pokušala je da u finalu savlada Aneta Maksuti, igračica Novog Sada, ali je pobednički pehar na kraju ipak pripao Izabeli. Još jedna A reprezentativka našla se na pobedničkom postolju, a u pitanju je Andrea Todorović, koja je, kao i Dragana Vignjević, bila trećeplasirana.

Seniori i seniorke imaće pauzu skoro do kraja januara, kada ih očekuje nastavak ligaškog takmičenja.

Napiši komentar...