Zatvara se jedan od najvećih evropskih trening centara

Čuvena Verner Šlager Akademija prestaje sa radom 31. decembra 2016. Razlozi za zatvaranje jednog od najvećih evropskih trening centara su finansijske prirode, a čak ni intervencija kineskog investitora nije bila dovoljna da centar nastavi sa radom.

Verner Šlager Akademija (foto: butterflymag.com)

Grad Švehat, nedaleko od Beča, do skoro je bio centar evropskog stonog tenisa i predstavljao je bazu za najbolje stonotenisere starog kontinenta, a pripreme su u ovom gradu više puta obavljali i srpski igrači. Ipak, akademija koja nosi ime poslednjeg prvaka Sveta sa evropskog tla 31. decembra postaje deo istorije.

Problemi finansijske prirode zadesili su austrijski trening centar, u koji je i sam Šlager uložio deo novca, a kako su godine odmicale, bilo je sve jasnije da bez podrške države Akademija neće moći da opstane. Jedno od rešenja ponudio je kineski investitor, koji je na momenat vratio nadu u opstanak centra, ali se na kraju ispostavilo da ni njegova pomoć nije dovoljna i da je radu Akademije definitivno došao kraj.

One thought on “Zatvara se jedan od najvećih evropskih trening centara

  • 27.12.2016. at 16:59
    Permalink

    Realno sta mi mozemo da ocekujemo u Srbiji i uopste na ovim prostorima kad u jednoj drzavi kakva je Austrija propada stonoteniski centar. Kod nas se ne moze ni otvoriti, reprezentacija nam trenira po garazama i improvizovanim salama

    Reply

Napiši komentar...