fbpx

Zatvara se jedan od najvećih evropskih trening centara

Čuvena Verner Šlager Akademija prestaje sa radom 31. decembra 2016. Razlozi za zatvaranje jednog od najvećih evropskih trening centara su finansijske prirode, a čak ni intervencija kineskog investitora nije bila dovoljna da centar nastavi sa radom.

Verner Šlager Akademija (foto: butterflymag.com)

Grad Švehat, nedaleko od Beča, do skoro je bio centar evropskog stonog tenisa i predstavljao je bazu za najbolje stonotenisere starog kontinenta, a pripreme su u ovom gradu više puta obavljali i srpski igrači. Ipak, akademija koja nosi ime poslednjeg prvaka Sveta sa evropskog tla 31. decembra postaje deo istorije.

Problemi finansijske prirode zadesili su austrijski trening centar, u koji je i sam Šlager uložio deo novca, a kako su godine odmicale, bilo je sve jasnije da bez podrške države Akademija neće moći da opstane. Jedno od rešenja ponudio je kineski investitor, koji je na momenat vratio nadu u opstanak centra, ali se na kraju ispostavilo da ni njegova pomoć nije dovoljna i da je radu Akademije definitivno došao kraj.

One thought on “Zatvara se jedan od najvećih evropskih trening centara

  • 27.12.2016. at 16:59
    Permalink

    Realno sta mi mozemo da ocekujemo u Srbiji i uopste na ovim prostorima kad u jednoj drzavi kakva je Austrija propada stonoteniski centar. Kod nas se ne moze ni otvoriti, reprezentacija nam trenira po garazama i improvizovanim salama

    Reply

Napiši komentar...