Dragan Klajić i Nikolaj Lupulesku treneri seniorskih reprezentacija

Stonoteniski savez Srbije doneo je odluku o imenovanju trenera nacionalnih selekcija, gde je uloga trenera muškaraca pripala Draganu Klajiću, a žena, Nikolaju Lupuleksuu.

Detalj sa meča u Beogradu 1. novembra 2016. (foto: Flickr / Igor Jevremov)

Dvojica srpskih trenera imaće prvi test već u utorak 24. januara, kada Srbiju očekuju mečevi trećeg kola kvalifikacija za timsko Evropsko prvenstvo ove godine.

Muškarci će na megdan moćnim Nemcima u Berlinu, dok će žene u veoma mladom sastavu pokušati da poprave utisak iz Beograda i ovog puta ozbiljno namuče favorizovane Čehinje, ako ne i savladaju.

Čak četvoro debitanata

Dres seniorske reprezentacije Srbije 24. januara po prvi put nosiće čak četvoro stonotenisera. Ivor Katić i Nikola Strugarević debitovaće za muški seniorski tim, dok će se pored njih naći i standardni Dragan Subotić, a kada je reč o ženskom timu, svoj debi imaće mlade Dragana Vignjević i Tijana Jokić, sa kojim nastupa i Ana Žofia Fenjveši.

Muška reprezentacija se u grupi B prve divizije nalazi na drugom mestu sa polovičnim učinkom, jednom pobedom nad Švajcarskom, i porazom od Nemačke. Prema očekivanjima, Nemci sigurno drže vodeću poziciju sa tri pobede, dok se Švajcarska, sa tri poraza u isto toliko mečeva, nalazi na poslednjoj, trećoj poziciji.

U gotovo istoj situaciji nalazi se i ženska selekcija Srbije, koja sa pobedom nad Litvanijom i porazom od Češke zauzima drugo mesto. Prva je Češka sa 3 od 3, dok je Litvanija treća sa učinkom 0 od 3.

Meč u Berlinu počinje 24. januara u 19:15 po našem vremenu, dok istog dana žene nastupaju u Češkoj, od 18:00 časova.

One thought on “Dragan Klajić i Nikolaj Lupulesku treneri seniorskih reprezentacija

  • 23.01.2017. at 14:37
    Permalink

    dok Ministarstvo Sporta opet ne ponisti konkurs zbog neregularnosti….

    Reply

Napiši komentar...