LONDON: Kostadinović među 32 na SP u ping pongu

Prvenstvo sveta u ping pongu završeno je za srpskog stonotenisera Stefana Kostadinovića. Nakon uspešno prebrođene grupne faze, najbolji ping pong igrač Srbije naleteo je na Juliusa Esposoa sa Filipina, koji ga je nadigrao sa 2:0 (15:9, 15:9).

Stefan Kostadinović, u svom drugom nastupu na Svetskom prvenstvu u ping pongu, uspeo je da ostvari plasman među 32 najbolja igrača sveta.

Start turnira doneo mu je meč sa Ji Čenom iz Kine, u okviru grupne faze. Srpski predstavnik prikazao je odličnu igru i uspeo da pobedom od 2:1 započne takmičenje u Londonu, a već u sledećem odmeravanju snaga morao je da se sastane sa prvim nosiocem grupe, predstavnikom Škotske, Gevinom Ramgejem, koji je zasluženo slavio sa 2:0.

Usledio je odlučujući duel sa Džonom Marfijem iz Irske, koji je Kostadinović morao da dobije kako bi se našao u šesnaestini finala, što je i uspeo, nakon velike borbe sa 2:1.

Nedovoljno dobra igra protiv predstavnika Filipina u narednom kolu ostavila je srpskog igrača bez plasmana u osminu finala. Iako, prema njegovim rečima, ostaje veliki žal za propuštenom prilikom, Stefan je plasmanom među 32 ostvario svoj cilj.

Svim takmičarima koji su ostvarili plasman među 32, pripala je novčana nagrada u iznosu od 1.500 američkih dolara.

Napiši komentar...