T2 Asia-Pacific liga uz nagradni fond od 1.5 miliona dolara

Objavljena je lista prvih 13 stonotenisera koji će biti deo elitne stonoteniske lige pod nazivom ”T2 Asia-Pacific Table Tennis League”. Spektakl koji je zakazan za drugu polovinu 2017. imaće do sada najveći nagradni fond u istoriji stonog tenisa, a on iznosi 1.5 miliona dolara.

foto: t2apac.com

Ukupno 12 stonotenisera i isto toliko stonoteniserki biće deo T2 Asia-Pacific lige, koja počinje u julu 2017. Uz impresivan nagradni fond od milion i po dolara, odabrani stonoteniseri iz svih krajeva sveta nadmetaće se u pojedinačnoj muškoj, pojedinačnoj ženskoj i mešovitoj konkurenciji.

Više inovativnih ideja kao što su limit meča od 24 minuta i jedinstven sistem bodovanja imaju za cilj da gledaocima širom sveta donesu nešto novo, uz nade organizatora da se te inovacije mogu proširiti na ceo svet i da jednog dana postanu sastavni deo sistema takmičenja ITTF-a.

Jedinstven sistem takmičenja T2 Asia-Pacific lige obećava da će stoni tenis podići na viši nivo i ja sam veoma počastvovan što ću biti deo ovog inovativnog takmičenja – izjavio je Belorus, Vladimir Samsonov

Učešće u ligi u Hong Kongu potvrdio je upravo Samsonov, osvajač najviše pro-tur titula u istoriji, kao i vicešampion sveta iz 2003, Korejanac Jo Se Hjuk. Čen Čien An iz Kineskog Tajpeha, zatim engleski stonoteniser Pol Dinkhol, kao i Rus, Aleksandar Šibaev, takođe će biti deo ovog spektakla.

Kada je reč o ženskom delu, učešće je potvrdila jedna od najboljih igračica sveta, Feng Tianvei iz Singapura, kao i Čeng I Čing, reprezentativka Kineskog Tajpeha. Za sada jedine prijavljene stonoteniserke iz Evrope su Elizabeta Samara, šampionka starog kontinenta iz 2015, zatim Mađarica Georgina Pota i Matilda Ekholm iz Švedske. Jang Ksaeun i Jeon Jihe iz Južne Koreje potvrdile su učešće, ali i stonoteniserka Tajlanda, Sutašini Svitbut.

U narednim nedeljama biće poznat kompletan spisak učesnika ovog spektakla, ali i detaljnije informacije o samom sistemu takmičenja. Neizvesno je da li će na spisku biti članova kineskog nacionalnog tima, a moguće je da se i naš Aleksandar Karakašević nađe među dvanaestoricom izabranih.

Napiši komentar...