SP u ping pongu: Kostadinović po drugi put predstavlja Srbiju

Najbolji igrač Srbije u ping pongu pobedom na kvalifikacionom turniru u Beogradu po drugi put se kvalifikovao za Svetsko prvenstvo, koje se i ove godine održava u čuvenoj Aleksandra Palas dvorani u Londonu 28. i 29 januara.

Član STK Požarevac u Super ligi Srbije (foto: Facebook / Nenad Raičević)

Stefan Kostadinović debitovao je na svetskom šampionatu u ping pongu prošle godine, kada je uspeo da ostvari jednu pobedu u grupnoj fazi takmičenja. Godinu dana kasnije, Subotičanin se nalazi pred istim izazovom.

U grupi od 8 takmičara, uz poseban sistem takmičenja, dve pobede donose prolaz u narednu fazu, dok dva poraza ostavljaju takmičara bez plasmana.

Grupa G:

1. Gevin Ramgej (Škotska)
2. kvalifikant
3. Lei Li (Hong Kong)
4. Ji Čen (Kina)
5. Stefan Kostadinović (Srbija)
6. Tomas Sadilek (Poljska)
7. Džon Marfi (Irska)
8. Đorđo Konte (Italija)

Ji Čen iz Kine biće prvi protivnik srpskog predstavnika. U slučaju pobede, Kostadinović će odmeriti snage sa pobednikom meča između Gevina Ramgeja i Đorđa Kontea, dok bi u slučaju poraza igrao sa poraženim iz tog duela. Situacija gde bi se predstavnik Srbije našao sa jednom pobedom i jednim porazom, obezbedila bi mu igranje još jednog, odlučujućeg meča za prolaz među 32.

Put Londona Kostadinović kreće 24. januara. Neposredno pre samog šampionata, 26. januara, igraće na masters turniru, za koji je dobio poziv organizatora.

Nagradni fond: 100.000$

Pobednik turnira: 20.000$
Finalista: 10.000$
Polufinalista: 5.000$
Četvrtfinalista: 3.000$
Plasman među 16: 2.000$
Plasman među 32: 1.000$
Jedna pobeda u grupi: 500$

Veb sajt šampionata: worldchampionshipofpingpong.net

Ukoliko se još uvek niste upoznali sa pravilima ping ponga, to možete učiniti na ovom linku.

Napiši komentar...