XI LAV KUP: Juniori i juniorke upisali prve bodove u 2017.

Prvi bodovni turnir u drugom delu sezone na kome su se za bodove borili juniori i juniorke, održan je u subotu 28. januara u Šapcu. Do najsjajnijeg odličja kod muškaraca došao je igrač zrenjaninskog Stenesa, Aleksa Gacev, dok je najbolja među juniorkama bila stonoteniserka Novog Sada, Sabina Šurjan.

Prvi u 2017, ali i poslednji juniorski turnir A klase za ovu sezonu, brojao je oko 50 takmičara.

Najbolje plasirani juniori (foto: Facebook / Goran Skeledžija)

Osvajanjem titule u Šapcu, Aleksa Gacev ponovo je prvi junior na državnoj rang listi. U borbi za zlato sa 3:0 (11:7, 11:6, 11:4) uspeo je da savlada klupskog i reprezentativnog saigrača, Aleksu Adamovića, koji je morao da se zadovolji pozicijom broj dva. Do medalje, bronzane, došli su Bognar Bence iz subotičkog Spartaka, kao i stonoteniser STAK-a iz Beograda, Miloš Marinković.

Kod devojaka blistala je juniorska reprezentativka Sabina Šurjan. Do svoje druge titule na državnim turnirima u sezoni 2016/17 došla je nakon pobede nad Tamarom Hinić, takođe članicom Novog Sada, rezultatom 3:0 (11:6, 14:12, 11:5). Laura Kožokar iz stonoteniskog klupa Rapid i igračica Bečeja, Reka Bezeg, podelile su treće mesto.

Najuspešnije juniorke (foto: Facebook / Goran Skeledžija)

Do kraja sezone juniori i juniorke nastupiće na još dva turnira B klase, u Mladenovcu 18. februara i Novom Sadu 26. marta, kao i na pojedinačnom prvenstvu Srbije, koje će biti održano drugog vikenda aprila. One najbolje, na kraju sezone, očekuje TOP 12.

Napiši komentar...