Žan Mišel Sev objavio kandidaturu za predsednika ITTF-a

Proslavljeni belgijski stonoteniser, Žan Mišel Sev, krajem maja učeštvovaće na izborima za prvog čoveka ITTF-a. Aktuelni predsednik Tomas Vikert, kao i potpredsednik Kalil Al-Muhanadi, biće mu glavni protivkandidati.

foto: dhnet.be

Na konferenciji za medije u Belgiji, Žan Mišel Sev objavio je svoju kandidaturu za mesto predsednika svetske stonoteniske federacije. Izbori će biti održani 31. maja u Dizeldorfu na godišnjem generalnom okupljanju, za vreme svetskog šampionata koje se takođe održava u tom gradu.

Sportska karijera, koju je legendarni Belgijanac okončao pre nešto više od godinu dana, satkana je od vrhunskih rezultata, među kojima se može navesti srebro na svetskom prvenstvu 1993. godine u Geteborgu, kao i zlato na šampionatu Evrope godinu dana kasnije u Birmingemu. Sev je, takođe, sedmostruki uzastopni učesnik letnjih Olimpijskih igara.

U svojoj kandidaturi predvideo je 11 tačaka:

1. Prvo stoni tenis, prvo ITTF

Moj moto je prvo stoni tenis, prvo ITTF. ITTF je vrlo ambiciozna organizacija u želji da stoni tenis učini jednim od najpopularnijih sportova na svetu i da sebe učini jednom od najjačih svetskih federacija. Moramo kreirati izvrsnu atmosferu u svim aktivnostima ITTF-a.

2. Konsultacije i komunikacija

Sve glavne odluke biće donošene tek nakon detaljnih konsultacija sa članovima nacionalnih saveza i samih aktera onoga na šta se odluka odnosi. Kreiraćemo ”dvosmerne” komunikacije sa kontinentalnim federacijama, nacionalnim asocijacijama, upravnim odborima i svim grupama koje rade na razvoju našeg sporta.

3. Sport za sve

U srcu moje kandidature krije se želja fundamentalnog značaja za mene. Želim da posvetim više pažnje našem sportu, stotinama miliona ljudi koji vole stoni tenis. ITTF mora biti federacija za sve, ne samo za elitu. Takođe bih želeo da obratim pažnju na Svetsko prvenstvo za veterane kao i na veteransku svetsku turneju u takmičarskom programu ITTF-a.

4. ITTF uzori

U konsultacijama sa kontinentalnim federacijama, imenovaćemo sportske uzore, muško i žensko, na svakom kontinentu, u cilju promocije sporta.

5. Bolji odnosi sa MOK-om i olimpijskim pokretom

ITTF bi trebao biti što više uz MOK. Jedan od mojih glavnih ciljeva je povećanje broja kategorija, samim tim i osvajača medalja na Olimpijskim igrama.

6. Razvoj i edukacija

ITTF poseduje jedan od najboljih programa za razvoj u svetu sporta. Iako sa ograničenim sredstvima i resursima, osoblje i volonteri ITTF-a svakodnevno rade izuzetno teško, kako bi stoni tenis razvili širom sveta. Moja namera je da se udvostruči budžet za razvoj i da se obezbede neophodni ljudski resursi kako bi naš sport proširilu u svim delovima sveta.

7. Oprema i kvalitet stonoteniskih loptica

Igrači na svim nivoima, posebno onim najnižim, žale se na loš kvalitet loptica. Lično ću posetiti naše saradnike u fabrikama stonoteniske opreme.

8. Stabilnost

Moja namera je da ubedim sve organe u ITTF-u koji se bave donošenjem odluka, da se ne prave izmene stonoteniskih pravila za određeni vremenski period. Umesto toga, na nezvaničnim takmičenjima, podržaćemo sve testove i eksperimente. Verujem da nam je jedan period stabilnosti potreban.

9. Marketing i prezentacija našeg sporta

Cilj treba da nam bude da dovedemo nove sponzore i oglašivače iz raznih delova sveta i da im se omogući promocija i vidljivost njihovog proizvoda. Moramo stoni tenis učiniti modernijim.

10. Dobro upravljanje

Dobro upravljanje i dobar menadžment su moj prioritet broj jedan. Obezbedićemo da ITTF prati sve aspekte dobrog upravljanja i poštuje sve principe organizacije.

11. Timski koncept

Postoji razlika u stonom tenisu, gde se može podeliti kao pojedinačni, ali i timski sport. Bila mi je privilegija da se takmičim ne samo kao pojedinac, već i kao veoma strastveni član tima. Nameravam da ITTF vodim kao timski igrač.

Napiši komentar...