ČEŠKA: Uspeh srpskih juniorki, medalje u singlu i dublu

Prva dva dana jednog od najmasovnijeg evropskog turnira za mlade, donela su dve medalje za Srbiju. Srebro u konkurenciji parova osvojile su Izabela Lupulesku i Sabina Šurjan, dok je Dragana Vignjević u pojedinačnom delu došla do polufinala i tako osvojila bronzanu medalju.

Podijum juniorki u dublu (foto: ITTF)

Mlade srpske stonoteniserke osvajanjem dva odličja na ITTF Czech Junior & Cadet Openu najavile su da će 2017. biti takođe uspešna, poput 2016.

Finalni meč dubl konkurencije Izabeli Lupulesku i Sabini Šurjan doneo je duel sa Maki Šiomi i Mijom Nagasaki iz Japana, koje su u ovom momentu bile kvalitetniji rival i uspele da slave pobedu sa 3:1.

Prethodno, u polufinalu, srpske juniorke bile su superiorne i bez većih problema savladale poljsku kombinaciju, koju su činile Ana i Katarina Vegrzin, ali su meč pre toga, u četvrtfinalu, dobile nakon velike borbe i neizvesnosti u pet setova. U tom susretu rivalke su bile Ekatarina Zironova i Elizabet Abramian, stonoteniserke Rusije.

Vignjević do bronze u singlu

Uspeh na turniru u Češkoj nije izostao u pojedinačnom delu, jer je Dragana Vignjević, u veoma jakoj konkurenciji, uspela da se plasira u polufinale i tako osvoji, za sada, jedinu medalju za Srbiju u pojedinačnom delu ovog turnira.

Veoma uspešan turnir za srpsku juniorku (foto: ITTF)

Polufinalni susret odigrala je sa, ispostaviće se, pobednicom turnira, a u pitanju je Maki Šiomi iz Japana, koja je bila suviše dobra i u ovom duelu slavila sa maksimalnih 4:0. Ipak, jednu stonoteniserku Japana, Vignjević je uspela da savlada, i to u meču za medalju. Tada je odmerila snage sa Kanom Takeuči, koja nije imala snage da se na pravi način suprotstavi juniorki naše zemlje, koja je sa 4:1 slavila ulazak među 4.

Na putu do četvrtfinala Dragana Vignjević morala je da savlada Loman Leskur iz Francuske, kao i Agatu Pasek iz Poljske, u mečevima osmine, odnosno, šesnaestine finala.

Takmičenje u Češkoj nastavlja se mečevima ekipnog dela, gde Srbija takođe ima predstavnike i očigledne šanse da se i u tom delu okiti nekim od odličja.

UŽIVO PRENOS
Snimci mečeva:

7:37:18 – Dragana Vignjević – Maki Šiomi (polufinale, pojedinačno)
9:15:47 – Lupulesku/Šurjan – Šiomi/Nagasaki (finale, dubl)

Napiši komentar...