Nova medalja u Češkoj, juniorke treće ekipno

Treću medalju za Srbiju na ITTF Czech Junior & Cadet Openu osvojila je ženska juniorska reprezentacija naše zemlje. Za razliku od prve dve, treća je osvojena u ekipnoj konkurenciji gde su devojke u dresu Srbije došle do polufinala, gde ih je, nakon velike borbe, savladala selekcija Rusije.

Na dve osvojene medalje u pojedinačnom delu turnira u Češkoj, juniorke Srbije uspele su da dodaju i treću, osvojenu u ekipnoj konkurenciji. Izabranice selektora Lupuleskua bile su sigurne u grupnoj fazi, zatim i u četvrtfinalu, ali su nakon borbe za finale morale da pruže ruku, u ovom momentu, za nijansu boljim Ruskinjama.

Naše juniorke u društvu sa Japankama

Susret sa Rusijom svojim mečevima otvorile su Sabina Šurjan i Kristina Kazanceva. Igračica Srbije nije uspela da pronađe pravi ritam tokom čitavog meča, što je rezultiralo pobedom njene rivalke i vodstvom Rusije od 1:0.

Usledio je veoma dramatičan okršaj Izabele Lupulesku i Ekatarine Zironove. Atraktivni udarci sevali su na sve strane, neizvesnost je bila na snazi do poslednjeg poena, što je dovoljno govorilo o važnosti ovog susreta. Na kraju, Izabela je sa 3:2 uspela da slavi i tako poravna rezultat u meču na 1:1, ali se i osveti rivalki za poraz u pojedinačnom delu takmičenja.

Još jedan duel u kome je, pre svega, publika uživala, viđen je između Tijane Jokić i Elizabet Abramian. I u ovom susretu o pobedniku se odlučivalo u petom setu, ali, ovog puta to nije bila srpska stonoteniserka. Ruskoj igračici, koja je povisila za svoj tim na 2:1, pripao je ovaj duel sa 3:2.

Pobedom nad Kristinom Kazancevom sa 3:1, Izabela Lupulesku vratila je nadu svom timu i Sabini Šurjan dala šansu da u petom okršaju stavi tačku na duel dve reprezentacije. Nažalost, rivalka Sabine Šurjan, Ekatarina Zironova, prikazala je veoma kvalitetnu igru, za koju levoruka igračica Srbije nije imala odgovor, pa je rezultat u korist Ruskinje glasio – 3:0.

Na taj način, ekipa Rusije došla je do pobede i tako ostvarila plasman u finale.

UŽIVO PRENOS

Poslednjeg dana takmičenja u Češkoj nastupaju kadeti i kadetkinje.

Napiši komentar...