Novi bodovi za juniore, održan Mladenovac Open 2017

Oko 50 juniora i juniorki učestvovalo je na otvorenom prvenstvu Mladenovca, bodovnom turniru B klase Stonoteniskog saveza Srbije. Do titule u muškoj konkurenciji stigao je igrač Temerina, Pero Tepić, dok je najbolja kod devojaka bila Sofija Šćepanović iz beogradske Crvene Zvezde.

Juniori (foto: Facebook / STSS)

Sedmi turnir u sezoni na kome su se juniori i juniorke borili za bodove održan je u subotu 18. februara u Mladenovcu. Do kraja sezone očekuje ih još jedan B turnir u Novom Sadu, nakon čega na red dolaze oni najvažniji, prvenstvo države i TOP 12.

Do zlatne medalje u Mladenovcu među juniorima došao je Pero Tepić, stonoteniser Temerina i juniorski reprezentativac čija je defanzivna igra bila nepremostiva prepreka svima na parketu mladenovačke hale sportova. Bognar Bence iz subotičkog Spartaka osvojio je srebrnu medalju, dok su stonoteniseri STAK-a iz Beograda, Miloš Marinković i Matija Jovičić, podelili treće mesto.

Finale u konkurenciji juniorki svojim duelom obeležile su stonoteniserke Crvene Zvezde, gde je Sofija Šćepanović uspela da nadigra Mariju Stajić i tako po prvi put ove sezone dođe do titule na bodovnom juniorskom turniru. Bronza je pripala još jednoj igračici beogradskog kluba, Veri Pejčić, kao i Sofiji Kovač, koja nastupa za Rusin iz Ruskog Krstura.

Juniorke (foto: Facebook / STSS)

Napiši komentar...