ŠABAC: Održan sedmi bodovni turnir STSS za mlađe kadete

Na sedmom bodovnom turniru u ovoj sezoni za mlađe kadete i mlađe kadetkinje našlo se više od 80 takmičara. Titulu na turniru B klase u muškoj konkurenciji odneo je domaći igrač, Zvezdan Grujić, dok je najsjajnije odličje kod mlađih kadetkinja odnela Lenka Nikolić iz Smedereva.

Najuspešniji u muškoj konkurenciji (foto: Facebook / Goran Skeledžija)

Šabac je po prvi put u ovoj sezoni bio domaćin bodovnog turnira za najmlađe takmičare u sistemu takmičenja STSS – mlađe kadete i mlađe kadetkinje. Takmičare tog uzrasta do kraja sezone očekuje još jedan turnir B klase, kao i prvenstvo Srbije i TOP 12.

Ulogu prvog nosioca turnria opravdao je igrač stonoteniskog kluba Lav, Zvezdan Grujić, koji je došao do svoje treće titule na bodovnim turnirima mlađih kadeta u sezoni 2016/17. Njegov rival u finalu bio je stonoteniser niškog Železničara, Đorđe Petrović, koji je morao da se zadovolji pozicijom broj dva. Do bronzane medalje došli su igrači Hajduk Veljka iz Negotina, odnosno, paraćinskog SFS Borca, Petar Vidić i Bogdan Ilić.

Smederevska stonoteniserka Lenka Nikolić ponovo je bila najbolja u svojoj konkurenciji. Od ukupno 6 nastupa na zvaničnim turnirima mlađih kadetkinja ove sezone, ona je u Šapcu ostvarila peti trijmuf, savladavši Anitu Dobo, igračicu Dože iz Skorenovca. Poraze u polufinalu doživele su Katarina Gvozdenović (Domboš) i Tamara Turkonje (Rapid), pa im je pripala bronzana medalja.

Osvajačice medalja kod mlađih kadetkinja (foto: Facebook / Goran Skeledžija)

Termin narednog bodovnog turnira koji će se održati u Temerinu je 26. mart.

Napiši komentar...