Verbalni sukob Gauzija i Šibaeva nakon polufinala TOP 16

Nesvakidašnja situacija viđena je nakon polufinalnog meča na evropskom TOP 16, gde su snage odmerili Simon Gauzi i Aleksandar Šibaev.

Screenshot

Dvojica stonotenisera vodili su borbu za ulazak u finale, a bolji nakon šest odigranih setova bio je Šibaev, ruski stonoteniser koji je prijatno iznenadio svojim ulaskom u samu završnicu.

Do samog kraja, ništa nije govorilo da će akteri ovog meča započeti verbalni sukob, što je jako retka situacija na stonoteniskim turnirima, naročito ovako velikim.

Pri rezultatu 3:2 za Rusa i 9:9, forhend Gauzija završio je van stola, ali je prethodno dotakao mrežicu i držač. Dosuđen poen za Šibaeva, mladi Francuz nije priznao, već je odmah podigao ruku kao znak pardona, što sudija nije priznao i okrenuo za Rusa.

To je značilo da Šibaev ima meč loptu, koju koristi, nakon čega je nastao sukob.

Po osvajanju pobedonosnog poena, Rus se prvo pozdravio sa trenerom, da bi kasnije pružio ruku Gauziju, koji je, očigledno, želeo srdačniji pozdrav. S obzirom da nije dobio to što je hteo, a usled poraza i to pred svojom publikom, Gauzi je izgubio živce i uputio par ružnih reči na račun protivnika, koji mu nije ostao dužan.

Odmah nakon toga, došlo je i do fizičkog kontakta dvojice stonotenisera, ali na sreću, nije prerastao u fizički sukob. Publika u hali oštro je osudila ponašanje Rusa, i njegov izlazak sa terena ispratila zvižducima.

Kako je sve izgledalo, pogledajte u snimku.

Napiši komentar...