Bojan Crepulja i Andrea Todorović šampioni Srbije za 2017.

Pojedinačno prvenstvo Srbije za seniore i seniorke 4. i 5. marta održano je u Vrnjačkoj Banji. Najuspešniji u pojedinačnoj konkurenciji bili su Bojan Crepulja i Andrea Todorović, čime su postali novi seniorski prvaci Srbije.

Nešto više od 70 takmičara borilo se za naslov pojedinačnog državnog prvaka za 2017. godinu, ali je većina njih takmičenje završila prvog dana. Drugog dana turnira odigrana su finala u konkurenciji parova, kao i pojedinačni deo turnira od osmine finala.

Najbolji u pojedinačnoj konkurenciji

Osvajač zlatne medalje u pojedinačnoj konkurenciji, Bojan Crepulja, do šampionske titule došao je pobedom nad Markom Petkovim u finalu, nakon neizvesnog meča rezultatom 4:2. Odličan test imao je Petkov, koji će u utorak braniti boje Srbije protiv Švajcarske u Nišu, dok novi prvak Srbije, Crepulja, nije na spisku selektora za taj meč.

Mladi stonoteniser zrenjaninskog Stenesa, Aleksa Gacev, ostvario je veliki uspeh plasmanom u polufinale i osvajanjem bronzane medalje. Prethodno, Gacev je u četvrtfinalu eliminisao Vladimira Radonjića iz Crvene Zvezde, šampiona Srbije iz 2015. Takođe, još jedno prijatno iznenađenje priredio je Kristijan Halas, igrač Spartaka iz Subotice, koji se okitio bronzom.

Velika borba i kod žena

Nakon osvajanja šampionske titule 2015, Andrea Todorović uspela je da ponovi taj uspeh i u Vrnjačkoj Banji. Ako se osvrnemo na rezultat, Todorovićeva je najveći izazov imala u polufinalu, gde je nakon velike borbe u sedam setova dobila Anetu Maksuti, igračicu Novog Sada.

Podijum kod seniorki

Veoma značajan rezultat ostvarila je i poražena finalistkinja Dragana Vignjević, stonoteniserka Obilića, koja je u juniorskim danima uspela da dođe na korak od osvajanja seniorske titule. Ipak, na odličju se našla još jedna veoma mlada igračica, a u pitanju je Sabina Šurjan, koja je, kao i njena saigračica iz Novog Sada, Aneta Maksuti, osvojila bronzanu medalju.

Značajan uspeh mladih u dublu

Takmičenje dublova obeležilo je nekoliko mladih parova koji su se popeli na pobedničko postolje. Kod muškaraca su ipak, slavili iskusniji, a u pitanju su finalisti singla, Bojan Crepulja i Marko Petkov. Njih dvojica su u borbi za zlato nadigrali mladi tandem zrenjaninskog Stenesa, koji je još jednom priredio prijatno iznenađenje ulaskom u finale.

Poziciju broj tri podelili su igrači trenutnog lidera Super lige, Nikola Strugarević i Lorencio Lupulesku, kao i Valentin Nađ Nemedi i Vladimir Radonjić.

Kada je reč o ženskom delu, Izabela Lupulesku i Sabina Šurjan ponovo su pokazale svoj veliki potencijal i kvalitet, i već u juniorskim danima odnele titulu seniorskih prvakinja u dublu, a novosadski tandem koji su činile Aneta Maksuti i Viktorija Tružinski nije uspeo da im se na pravi način suprotstavi u finalu. Na taj način, Maksuti i Tružinski osvojile su srebro, dok je bronza završila oko vrata Tijane Jokić i Dragane Vignjević, kao i još jednog novosadskog dubla, Aleksandre Savić i Ane Žofije Fenjveši.

Jedini koji su u Vrnjačkoj Banji uspeli da odbrane titulu osvojenu prošle godine su Valentin Nađ Nemedi i Ana Žofia Fenjveši, koji su ponovo blistali u miks dublu. Lorencio i Izabela Lupulesku domogli su se finala, ali nisu uspeli da nanesu poraz novim-starim šampionima. Vladimir Radonjić i Aneta Maksuti, kao i Marko Popović i Viktorija Tružinski, završili su takmičenje deobom treće pozicije.

Snimci muškog finala pojedinačno i u parovima, kao i oba polufinalna meča pojedinačno. ©Miloš Bakić

Napiši komentar...