MLAĐI KADETI: Održano otvoreno prvenstvo Temerina

Nešto više od 80 takmičara okupilo se u Temerinu, gde se u nedelju 26. marta održalo otvoreno prvenstvo tog grada. Titulu na poslednjem turniru B klase za ovaj uzrast osvojili su Aleksandar Čokić i Sofija Nikolić.

Poput juniora i kadeta, koji su u vikendu za nama odigrali poslednji bodovni turnir B klase, to su u Temerinu učinili i mlađi kadeti. Tako je i u ovoj uzrasnoj kategoriji stavljena tačka na ”Masters” turnire, a sva pažnja uprta je u pojedinačno prvenstvo Srbije, koje je za mlađe kadete na programu za oko mesec dana, 30. aprila.

Najbolji mlađi kadeti (foto: Facebook / Aleksandar Janković)

Kod dečaka, trijmufovao je Aleksandar Čokić iz Subotice i tako dodatno ojačao lidersku poziciju na državnoj rang listi. Njegov rival, koji je nakon finala morao da se zadovolji srebrom, bio je Đorđe Petrović iz niškog Železničara, kome je ovo treće finale u nizu na bodovnim turnirima STSS za mlađe kadete. Još jedan igrač iz južnog dela Srbije koji se našao na pobedničkom postolju je Petar Vidić iz Negotina, kome je, kao i Zvezdanu Grujiću iz Šapca, pripala medalja namenjena trećeplasiranim igračima.

Mlađe kadetkinje (foto: Facebook / Marija Nikolić)

Kada je reč o kategoriji mlađih kadetkinja, blistale su sestre Nikolić iz smederevskog Đurđev Grada. Bolju igru u Temerinu prikazala je Sofija Nikolić, kojoj je ovo prva titula na bodovnim turnirima ove sezone, dok je Lenka, inače apsolutni lider na rang listi, pretrpela prvi poraz u finalu na turnirima mlađih kadetkinja u tekućoj sezoni. Do bronze su došle Svetlana Sladeček (Slavija 96) i Jovana Antić iz Dobanovaca.

Napiši komentar...