Održan Trofej STSV, juniorima i kadetima novi bodovi

Trofej STSV, bodovni turnir B klase za juniore i kadete, održan je 25. i 26. marta u stonoteniskoj sali novosadskog Spensa. Akoš Benke i Reka Bezeg blistali su u subotu i bili najbolji u svojim konkurencijama, dok su drugog dana zlato odneli Pero Tepić i Radmila Tominjak.

Poslednji turnir B klase za sezonu 2016/17 okupio je oko 100 takmičara, koji su imali poslednju proveru pred najznačajniji turnir u sezoni – Pojedinačno prvenstvo Srbije koje je kadetima na repertoaru 1. aprila, odnosno 8. juniorima.

Prvi dan bio je rezervisan za kadete i kadetkinje.

Mali broj turnira u tekućoj sezoni stonotenisera Temerina Akoša Benkea postavio je tek za 11. nosioca, ali njegov trijmuf nije bio nimalo iznenađujuć. U borbi za zlato nadigrao je igrača beogradskog IMT-a, Ognjena Tasovca, dok se bronzanom medaljom okitio još jedan član IMT-a, Vladimir Jovičić. Prijatno iznenađenje priredio je i Saša Janković iz negotinskog Hajduk Veljka, koji se takođe popeo na pobedničko postolje.

Najbolje plasirani kadeti i kadetkinje (foto: Facebook / STS Vojvodine)

U konkurenciji kadetkinja najbolja je bila Reka Bezeg iz Bečeja, koja je u finalu zasluženo pobedila Anu Feješ, inače stonoteniserku Kanjiže. Najbolje plasirana kadetkinja Srbije koja brani boje Vojvodine iz Bačkog Gradišta, Radmila Tominjak, takmičenje je završila na deobi trećeg mesta sa Lilom Kovač Katonom iz Malog Iđoša.

Drugog dana juniori i juniorke

Kada je reč o juniorima, borbu za titulu u Novom Sadu vodili su gotovo svi najbolji koje Srbija ima, dok kod devojaka to nije bio slučaj.

Među četiri najbolja juniora našla su se prva četvorica sa rang liste, ali niko od prisutnih nije imao adekvatno rešenje za sjajnu defanzivu Pera Tepića, koji po drugi put zaredom slavi na bodovnom turniru B klase. U borbi za zlato poražen je Matija Jovičić, član STAK-a iz Beograda, dok su Aleksa Gacev i Aleksa Adamović iz zrenjaninskog Stenesa takmičenje završili kao trećeplasirani.

Juniori i juniorke koji su došli do završnice (foto: Facebook / STS Vojvodine)

Ono što kod kadetkinja Radmila Tominjak nije uspela, uspela je u jačoj, juniorskoj konkurenciji. Bila je najbolja drugog dana takmičenja, a u finalu je porazila standardnu juniorsku reprezentativku Sabinu Šurjan, inače igračicu Novog Sada. U polufinalu poraze su pretrpele Reka Bezeg i Ksenija Vereb (Senta), pa su takmičenje završile sa bronzom oko vrata.

Naredni turnir na kome će se naći juniori biće Pojedinačno prvenstvo Srbije, koje se 8. aprila igra u Temerinu, dok će kadeti takođe na državnom prvenstvu nastupiti sedam dana ranije, u Bečeju.

Prizor iz novosadskog Spensa

 

Trofej STSV u kultnoj sali Spens
Stonoteniski savez Srbije
Za državne juniorske rang liste

Posted by Sts Vojvodine on Sunday, 26 March 2017

Napiši komentar...