SRPSKO FINALE: Dominacija juniorki na pro-turu u Italiji

Članice juniorske reprezentacije Srbije nastavljaju da ostvaruju izuzetne rezultate na pro-turovima širom Evrope. U konkurenciji parova na ITTF Italian Junior & Cadet Openu viđeno je srpsko finale, u kome su se našle Izabela Lupulesku i Sabina Šurjan sa jedne, i Tijana Jokić i Dragana Vignjević sa druge strane stola.

Da će srpskim juniorkama 2017. biti ništa manje uspešna kao i 2016. imali smo prilike da se uverimo nakon pro-tura u Češkoj, gde su naše igračice blistale. Nastavile su u istom ritmu, a sledeća destinacija bila je Italija.

Uzdanice srpskog stonog tenisa

Zlato u konkurenciji parova osvojile su Izabela Lupulesku i Sabina Šurjan, od nedavno nove seniorske prvakinje Srbije u toj disciplini. Izvanredne tokom čitavog turnira bile su i Tijana Jokić i Dragana Vignjević, koje su tek u finalu morale da pruže ruku boljim rivalkama, u ovom slučaju saigračicama iz reprezentacije. Rezultat je glasio: 3:1 (12:10, 6:11, 11:5, 11:7).

Prethodno, u polufinalu, srpske igračice eliminisale su Čehinje, Katarinu Cečovu i Nikitu Petrovovu, odnosno češko-rumunsku kombinaciju koju su činile Zdena Blaskova i Tania Plaian.

Dodatni uspeh ostvarila je i Izabela, koja je bila bronzana pojedinačno. U polufinalnom susretu nije imala snage da se na najbolji način suprotstavi Taniji Plaian iz Rumunije, koja je slavila sa 4:1.

Sledi ekipna borba

Treći dan takmičenja u Italiji označio je početak borbe u ekipnom delu, gde srpske juniorke imaju očigledne šanse za osvajanje titule. Srbija je u tom delu turnira prvi nosilac, a u ostalim konkurencijama, izuzev kadeta, naša reprezentacija takođe ima predstavnike.

Čitaoci našeg portala mogu pratiti turnir i putem uživo prenosa.

Napiši komentar...