BARAŽ: Srbija u bezizlaznoj situaciji, porazi muškaraca i žena

Muška i ženska reprezentacija Srbije poražene su u prvim mečevima baraža za šampionsku diviziju Evropskog prvenstva sa po 3:0. Jači od muškaraca u Moskvi bili su Rusi, dok je ženska selekcija kao domaćin pretrpela težak poraz od Hrvatske.

Borba za prvu diviziju EP loše je počela po srpske reprezentativce, koji bi u revanš mečevima za sedam dana morali da prirede senzaciju kako bi se našli u najjačoj diviziji na prvenstvu starog kontitnenta.

Detalj sa susreta Maksuti – Đurak
Prepun Spens nedovoljan za pobedu

Prve pred novosadsku publiku izašle su Andrea Todorović i Dorina Srebrnjak. Prednost gošće od 0:2 uspela je da smanji Todorovićeva osvajanjem trećeg seta, ali joj je u četvrtom ponestalo koncentracije u odlučujućim momentima, što je rezultiralo trijmufom Hrvatice od 1:3 i vodstvom gostujućeg tima od 0:1.

Priliku da brani boje Srbije u Novom Sadu imala je i mlada Izabela Lupulesku, jedna od najboljih juniorki Evrope. Ipak, bez pravog rešenja bila je protiv Juan Tian, iskusne hrvatske igračice koja je povisila ukupan rezultat meča na 0:2, ne prepustivši Izabeli ni set.

Treći, ispostaviće se poslednji susret večeri odigran je između Anete Maksuti i aktuelne prvakinje Hrvatske, Mirele Đurak. Viđena je potpuna dominacija gošće koja nije dozvolila rivalki da se razigra i vrati nadu Srbiji. Slavila je sa 0:3 i tako stavila tačku na susret dve selekcije, koje će se 18. aprila u Osijeku sastati u revanšu.

Muškarci nemoćni

Susret koji je naša muška selekcija odigrala u Moskvi, prema očekivanjima pripao je domaćoj reprezentaciji. Rusi su slavili sa 3:0 i tako doveli Srbiju u gotovo bezizlaznu situaciju pred revanš u Novom Sadu za sedam dana.

Najbolji ruski igrač Aleksandar Šibaev nije imao problema u prvom susretu sa Lorenciom Lupuleskuom, gde je sa 3:0 bio ubedljiv i doveo svoju zemlju u vodstvo. Na 2:0 povisio je Vasili Lakeev trijmufom nad Bojanom Crepuljom sa 3:1, dok je tačku na meč u Moskvi stavio Mihail Pavkov, koji je našem Ivoru Katiću prepustio samo set.

Revanš je 18. aprila u stonoteniskoj sali novosadskog Spensa u 18:00 časova, a Srbija će prolaz u prvu diviziju ostvariti jedino ukoliko Rusima prepusti manje od dva seta, dok će žene svoju šansu tražiti u Osijeku istog dana.

Napiši komentar...