Dimitrije Levajac i Izabela Lupulesku najbolji na državnom za juniore

Temerin je bio domaćin pojedinačnog prvenstva Srbije za juniore i juniorke za tekuću sezonu, koje se održalo u subotu 8. aprila. Prema očekivanjima, Izabela Lupulesku blistala je u ženskom delu, dok je mladi srpski igrač Dimitrije Levajac odneo titulu kod muškaraca.

Stonoteniser Srbije sa boravištem u Rusiji, Dimitrije Levajac, već u prvoj godini juniora uspeo je da se dokopa titule nacionalnog šampiona. Sa druge strane, Izabela Lupulesku uspela je da veže tri pobede u prethodne tri godine na državnim juniorskim prvenstvima.

Najuspešniji u miksu (foto: Facebook / STK Čelarevo)

Igrač koji nije imao snage da pruži maksimum u finalu kod muškaraca bio je igrač zrenjaninskog Stenesa, Aleksa Gacev, pa je morao da se zadovolji srebrom, a bronza je zasijala oko vrata Matije Jovičića iz STAK-a i domaćeg predstavnika Pera Tepića.

Na pobedničkom postolju kod devojaka našle su se isključivo juniorske reprezentativke, što je bilo i za očekivati, a najuspešnija od njih i ovog puta bila je Izabela Lupulesku, koja je u finalnom meču sa Tijanom Jokić bila za nijansu kvalitetniji rival. Dalje od polufinala nisu mogle Sabina Šurjan iz STK Novi Sad i igračica Obilića, Dragana Vignjević, pa im je pripala po jedna bronza.

Najbolji muški dubl dolazi iz Zrenjanina, a u putanju su Aleksa Gacev i Aleksa Adamović. Titula kod devojaka pripala je Tijani Jokić i Dragani Vignjević, dok su zlato u miksu odneli Aleksa Adamović i Izabela Lupulesku.

Osvajači medalja u dublu:

Juniori:

1. Aleksa Gacev / Aleksa Adamović (Stenes)
2. Dimitrije Levajac / Nikola Grujić (Rusija / Nemačka)
3/4. Florian Fenjveši / Bognar Bence (Ada / Spartak)
3/4. Miloš Marinković / Matija Jovičić (STAK)

Juniorke:

1. Tijana Jokić / Dragana Vignjević (Vršac / Obilić)
2. Izabela Lupulesku / Sabina Šurjan (Obilić / Novi Sad)
3/4. Nikolet Oros / Ksenija Vereb (Temerin / Senta)
3/4. Danijela Karkušova / Anđela Menger (Slavija 96 / Rapid)

Mešovito:

1. Aleksa Adamović / Izabela Lupulesku (Stenes / Obilić)
2. Aleksa Gacev / Tijana Jokić (Stenes / Vršac)
3/4. Nikša Martinović / Dragana Vignjević (Spratak / Obilić)
3/4. Pero Tepić / Nikolet Oros (Temerin)

Napiši komentar...