Muškarci optimistični, Rusi bez Šibaeva u revanšu

Očekujući revanš sa Rusijom u Novom Sadu, članovi muškog nacionalnog tima istakli su da veruju u pobedu pred svojim navijačima. Olakšavajuću okolnost za srpske igrače svakako će predstavljati domaći teren i izostanak najboljeg iz redova Rusa.

Konferencija za medije u Novom Sadu

Prve utiske nakon povratka iz Moskve, selektor Klajić i njegovi izabranici preneli su na konferenciji za medije održanoj u Novom Sadu 13. aprila.

Mislim da je rezultat od 3:0 previsok, na osnovu onoga što smo prikazali tamo, jer smo imali dva meča koja smo izgubili sa 3:1, gde su gotovo svi setovi bili na razliku. Da smo od ta dva meča dobili bar jedan, rezultat bi bio neizvesniji – konstantovao je Klajić.

Takođe, prvi čovek srpske reprezentacije osvrnuo se na pisanja pojedinih medija nakon susreta u Rusiji.

Ne slažem se sa ocenama mnogih novinara koji su rekli da je to neuspeh ove mlade selekcije, i da su oni tamo bili reda radi. Mislim da su igrali jako dobro, i da uz neki određen rad i podršku Stonoteniskog saveza Srbije ovi mladi momci mogu još da napreduju.

Ruska selekcija u Novi Sad će doputovati oslabljena za Aleksandra Šibaeva, najboljeg iz njihovih redova, ali činjenica je da će i pored toga Rusi imati ulogu favorita. Pobedu uz dva ili manje izgubljena seta, koliko je dovoljno za prolaz u prvu diviziju, biće gotovo nemoguće ostvariti, pa je i to jedan od razloga zbog kojeg mladi srpski sastav u revanš ulazi bez pritiska.

U nekim trenucima bili smo rame uz rame sa protivnikom, dali smo svoj maksimum iako smo u podmlađenom sastavu. Mi ćemo se boriti i u Novom Sadu, pružiti najbolje što možemo. Nadamo se dosta neizvesnijem rezultatu i pobedi – bile su reči mladog Ivora Katića.

Katastrofalan doček od strane Rusa

Selektor Dragan Klajić prilično je nezadovoljan tretmanom koji je reprezentacija Srbije imala u Rusiji i da je neprijatno iznenađen da se na jednom ovakvom nivou takmičenja domaćin na takav način ophodi prema gostima.

Na jednom ovakvom nivou, gde se reprezentativne selekcije sastaju, njihov doček je bio ispod svakog nivoa. Od dočeka na aerodromu, preko smeštaja, do hrane koja je bila katastrofalno loša, gde su se i sami ruski igrači žalili. Mislim da je po pravilnicima obavezan zajednički banket posle meča. Mi to nismo imali, svi su se razbežali posle meča, pa smo morali da naručujemo pice i jedemo u sobama.

Revanš je zakazan za utorak 18. aprila u 18:00 časova, a domaćin će, kao i ženama, biti Novi Sad. Karte u pretprodaji mogu se kupiti preko Stonoteniskog saveza Vojvodine.

Kompletan snimak meča iz Rusije

Napiši komentar...