NOVI POKUŠAJ: Ma Long i Timo Bol zajedno u dublu na SP

Pre dve godine, Ma Long i Timo Bol zajedno su nastupili na šampionatu sveta u Kini, gde su bili favorizovani od strane mnogih, ali im je žreb već u drugom kolu doneo, ispostaviće se, nepremostivu prepreku. Na red je došao Dizeldorf i njihov novi pokušaj.

foto: ITTF

Najbolji svetski stonoteniser i legendarni nemački as po drugi put će pokušati da se domognu svetskog zlata u dublu. To im nije pošlo za rukom pre dve godine u Kini, kada su u drugom kolu naleteli na Ksu Ksina i Žang Žikea, kasnije najbolji dubl sveta.

Po prvi put Ma Long i Timo Bol u dublu su nastupili 2013. godine na otvorenom prvenstvu Kine, kada su bili veoma uspešni i domogli se titule, dok je njihov drugi nastup bio upravo na šampionatu sveta.

Veoma sam uzbuđen što ću sa Timom nastupiti u dubl konkurenciji. Šteta je što smo pre dve godine ispali u drugoj rundi, igrali smo dobro i sada ćemo imati novu šansu. Mislim da ćemo moći da pružimo svoj maksimum upravo u Timovoj domovini, a ja ću da ti sve od sebe da ovog puta iskoristimo priliku – rekao je Ma Long

Eventualni uspeh u Dizeldorfu bio bi od velikog značaja za Timo Bola, koji u poslednje vreme ne beleži standardno dobre rezultate na pro-turovima, ali i u ostalim takmičenjima. Takođe, ovo će verovatno biti poslednje Svetsko prvenstvo na kom će imati priliku da igra pred svojom publikom, pa je samim tim i motivacija veća.

Radujem se što ćemo imati novi pokušaj na Svetskom prvenstvu. S jedne strane, u veoma sam dobrim odnosima sa Ma Longom i van ringa, s druge strane, naši nastupi 2013. i 2015. predstavljaju nešto nezaboravno za obojicu, čak i ako smo na tim mestima ostvarili različit plasman. Sada, imaćemo treći nastup i to u mojoj domovini. Ovo je za mene vrhunac karijere, da sa Ma Longom nastupim pred svojom publikom u Dizeldorfu – dodao je Bol

Turnir u Dizeldorfu traje od 29. maja do 5. juna.

Ovako je izgledao njihov nastup na prethodnom Svetskom prvenstvu

Napiši komentar...