Poraz Ma Longa od nekineskog igrača nakon četiri i po godine

Svetski broj jedan pretrpeo je šokantan poraz od nerangiranog Sangeun Janga iz Južne Koreje u šesnaestini finala azijskih igara. Ovo je prvi poraz Ma Longa od igrača koji nije iz Kine u protekle četiri i po godine, koliko je trajala njegova serija.

Nesvakidašnji poraz (foto: ITTF)

Aktuelni svetski i olimpijski šampion neprijatno je iznenadio svoje pristalice porazom od Južnokorejanca Janga. On je u intervjuu nakon meča izneo nezadovoljstvo svojom igrom u određenim momentima, ali je spomenuo i promenu loptica koja mu se nimalo nije dopala.

Nisam iskoristio priliku da osvojim prvi set kada sam vodio, a moja igra je i dalje bila loša kada sam pokušavao da stignem 0:1 u setovima. Promena na nove Nitaku loptice manje ii više je uticala na moju igru, što se videlo po neiznuđenim greškama. Kasnije, dobro sam započeo četvrti set kada sam poveo sa 3:0, a onda je sudija dosudio neispravan servis što smatram smešnim – rekao je Ma Long.

Ovo je svakako jedan od najtežih poraza u karijeri prvog reketa sveta, a došao je u nezgodan čas, mesec i po dana pred svetski šampionat na kom brani titulu.

Krajnji rezultat u korist Janga bio je 3:1 (11:9, 11:8, 6:11, 11:6).

Snimak meča

Napiši komentar...