Srpski igrači bez odličja na ITTF Slovenia Openu

Dvanaestoro stonotenisera branilo je boje Srbije na čelendž turniru u Sloveniji, a njih četvoro domoglo se glavne table. Ipak, u jakoj konkurenciji medalja je za srpske igrače bila predaleko.

Najbolji stonoteniser Srbije, Aleksandar Karakašević, jedini je muški predstavnik naše zemlje koji se plasirao u glavni žreb, dok su u konkurenciji seniorki, odnosno, mlađih seniorki, to učinile Dragana Vignjević, Izabela Lupulesku i Sabina Šurjan.

Najdalje dogurao – Aleksandar Karakašević (foto: ITTF)

Petostruki srpski Olimpijac otišao je korak dalje i uspeo da se nađe u osmini finala, gde je pretrpeo poraz nakon velike borbe od Čeha Tomasa Treglera sa 4:3. Prethodno, u fazi od 32 Karakašević je takođe sa 4:3 eliminisao Šveđanina Jensa Lundkvista.

Dobar utisak ostavile su mlade srpske stonoteniserke, juniorske vicešampionke Evrope. U glavnom žrebu mlađih seniorki našle su se Izabela Lupulesku, Dragana Vignjević i Sabina Šurjan, ali ni jedna od njih nije uspela da se bar jedan stepenik približi medalji.

Bolja od Izabele bila je Tamlovan Kethuan sa Tajlanda nakon pet odigranih setova, sa 3:1 Adriana Diaz iz Portorika eliminisala je Sabinu Šurjan, dok je pet setova viđeno i u meču Dragane Vignjević protiv Darie Trigolos, gde je više sreće imala Beloruskinja. Vignjevićeva je, takođe, uspela da se nađe i u glavnom žrebu seniorki, gde je nakon maratonskog meča od sedam setova bila poražena od Marie Ksiao iz Španije.

Sabina Šurjan (foto: ITTF)

Među učesnicima turnira u Sloveniji našli su se i Žolt Pete, Vladimir Radonjić, Ilija Majstorović, Lorencio Lupulesku, Valentin Nađ Nemedi, Anelia Lupulesku, Viktorija Tružinski i Aneta Maksuti, ali oni nisu uspeli da se domognu glavnog žreba.

”Selidba” iz Slovenije očekuje srpske reprezentativce koji će se od 2. do 6. maja takmičiti na čelendžeru u Hrvatskoj, za koji još uvek nije poznato ko će braniti boje Srbije.

Snimak meča Ilije Majstorovića u kvalifikacionom delu turnira

Napiši komentar...