Kvalifikacije za Prvu ligu održane u Novom Sadu

Novi članovi Prve lige Srbije su novosadske ekipe Vojvodina 2011 i Radnički u muškoj, kao i Flip i Dobanovci u ženskoj konkurenciji.

Pomenuti timovi ostvarili su najbolji plasman na dvodnevnom kvalifikacionom turniru koji se 20. i 21. maja održao u stonoteniskoj dvorani Spensa u Novom Sadu. Za prve dve pozicije koje vode u viši rang takmičenja, kod muškarca se nadmetalo sedam, a kod žena šest ekipa.

Popov (Vojvodina 2011) – Subotić (Radnički NS)

Jedina ekipa sa maksimalnim skorom bila je Vojvodina 2011, što im je donelo prvu poziciju. Iza njih, sa jednim porazom, našao se Radnički iz Novog Sada. Bez plasmana u I ligu Srbije ostala je zemunska Mladost, koja je sa skorom 3/3 bila trećeplasirana. Sa istim skorom, ali na četvrtoj poziciji završio je Taurunum. Kragujevački Radnički ostvario je dve pobede i završio peti, Lešak šesti sa jednom pobedom, a na poslednjem mestu, takođe sa jednim trijmufom, Radnički iz Pirota.

Maksimalan skor u ženskom delu imao je Flip. Drugoplasirana, ali sa ostvarenim ciljem i plasmanom u viši rang, bila je ekipa Dobanovaca, koja je ostvarila tri pobede. Barajevo sa polovičnim učinkom 2/2 završilo je na trećem mestu, Slavujac iz Niša na četvrtom, dok je Lužnica iz Babušnice bez pobede bila petoplasirana.

Kompletni rezultati

Muškarci
Žene

Napiši komentar...