Neka finale počne!

Mečevima u Beogradu i Novom Kneževcu počinje finalna serija plej-ofa Super lige. Muški finalni par čine branilac titule Crvena Zvezda i Bačka Palanka, dok će u ženskom finalu, kao i prošle godine, snage odmeriti Obilić i Novi Sad.

Veliki izazov je pred četiri ekipe koje su se izborile za samu završnisu elitnog ranga takmičenja. Iz ugla Crvene Zvezde i Novog Sada, jedini prihvatljiv scenario je ponoviti prošlogodišnji rezultat, a Bačka Palanka i Obilić učiniće sve da se to ne desi.

Uloga favorita – Može li se dodeliti?

Može. Ali, ne znači ništa. Da je to tačno pokazali su Bačkopalančani koji su u polufinalnoj seriji muškog dela maestralnom igrom eliminisali, do tog trenutka, jedinu neporaženu ekipu u Super ligi – Banat iz Zrenjanina. Sada će, bez sumnje, sa istom energijom i željom ući i u finalni dvoboj i pokušati da naprave još veću senzaciju.

Branioci titule spremni (foto: sd-crvenazvezda.net)

Beograđani, čiji je polufinalni meč bio manje dramatičan nego onaj kroz koji je prošla Bačka Palanka, pokušaće da sa Jevtovićem kao glavnim adutom, do odbrane trona dođe i uz Radonjića, Fišera i Toađera.

Da li će snaga Crvene Zvezde biti dovoljna da trofej ostane u prestonici, ili će Borčić, Savić, Jovičić i Novaković to sprečiti, uskoro ćemo saznati.

Ovu reprizu ne smete propustiti

Finale u ženskoj konkurenciji doneće još jedan okršaj Obilića iz Novog Kneževca i Novog Sada, dve apsolutno najbolje ženske ekipe u Srbiji. U regularnom delu šampionata, ali i u polufinalu plej-ofa, i jedan i drugi timi izlazili su na kraj sa svojim rivalkama bez ikakvih problema.

Novosađanke pred velikim izazovom (foto: stknovisad.org.rs)

Takve dve ekipe zaslužuju da jedna na drugu udare tek u finalu, što ovde i jeste slučaj, pa je pored vrhunskog stonog tenisa juniorskih i seniorskih reprezentativki koje čine postavu ova dva tima, zagarantovana velika borba do poslednjeg poena.

Termini mečeva

Muškarci:

1. meč: Crvena Zvezda – Bačka Palanka / ponedeljak 15. maj, 18:00 časova
2. meč: Bačka Palanka – Crvena Zvezda / sreda 17. maj, 18:00 časova
3. (eventualni) meč: Crvena Zvezda – Bačka Palanka / petak 19. maj, 18:00 časova

Žene:

1. meč: Obilić – Novi Sad / ponedeljak 15. maj, 17:00 časova
2. meč: Novi Sad – Obilić / sreda 17. maj, 18:00 časova
3. (eventualni) meč: Obilić – Novi Sad / petak 19. maj, 17:00 časova


Pratite dešavanja sa plej-ofa i na našoj Fejsbuk stranici.

 

Napiši komentar...