SVETSKE PRVAKINJE: Srbiji zlato na SP za osobe sa invaliditetom

Ženska reprezentacija Srbije u klasi T4-5 odbranila je titulu šampiona sveta u ekipnoj konkurenciji na Svetskom prvenstvu u Slovačkoj. Pored zlatne medalje žena, još jedno odličje za Srbiju osvojili su muškarci, koji su u klasi T5 bili bronzani.

Još jedan veliki rezultat za Srbiju

Srpski stonoteniseri i stonoteniserke sa invaliditetom nastavljaju da ostvaruju najveće moguće uspehe u stonoteniskom sportu. Svetsko prvenstvo u Slovačkoj samo je još jedno u nizu takmičenja sa kog se naši reprezentativci vraćaju okićeni medaljama.

Ženski sastav koji čine Borislava Perić-Ranković, Nada Matić i Kristina Arančić bio je nezaustavljiv u klasi T4-5. Do zlatne medalje srpske stonoteniserke stigle su pobedama nad Nemačkom, Velikom Britanijom, Kineskim Tajpehom i Slovačkom, a u svim mečevima zajedno izgubljena je samo jedna singl partija.

Muški tim sa bronzom oko vrata

Kada je reč o muškarcima, oni su takmičenje započeli u grupnoj fazi gde su završili kao prvoplasirani. Na taj način direktno su se plasirali u polufinale, ali su u tom susretu doživeli poraz od Turske sa 2:0, pa im je pripala bronzana medalja. Muški sastav čine Mitar Palikuća, Budimir Malešić i Darko Babić.

Napiši komentar...