SVETSKO: Finalni mečevi u Dizeldorfu, Kinezi u glavnoj ulozi

Tri od četiri mesta u muškom polufinalu na Svetskom prvenstvu u Dizeldorfu zgrabili su reprezentativci Kine. Oni će dati sve od sebe da ”uljeza” iz Južne Koreje ostave bez finala i o tituli odluče međusobnim duelom. U ženskom delu upravo to se i desilo.

Poslednjeg dana šampionata Sveta u Dizeldorfu za titulu će se boriti muškarci pojedinačno i žene u igri parova. Raspored je sledeći:

10:00: muškarci pojedinačno, polufinale: Ma Long – Ksu Ksin
11:00: muškarci pojedinačno, polufinale: Sangsu Li – Fan Žendong
12:00: žene parovi, polufinale: Feng Tianvei/Ju Mengju – Čen Meng/Žu Juling
13:00: žene parovi, polufinale: Ding Ning/Liu Šiven – Hina Hajata/Mima Ito
14:30: muškarci pojedinačno: FINALE
15:30: žene parovi: FINALE

Uživo prenos
Vunderkid u osam najboljih
Svetla budućnost za japanskog dečaka (foto: ITTF)

Tomokazu Harimoto, 13-ogodišnji Japanac najveća je senzacija ovogodišnjeg šampionata sveta. Dečak koji je uspeo da eliminiše najboljeg japanskog stonotenisera Mizutanija, domogao se četvrtine finala. U tom delu naleteo je na Ksu Ksina i nakon neizvesnog meča pretrpeo prvi poraz u Dizeldorfu, koji je značio eliminaciju.

Pored Harimotoa, još jedan stonoteniser Japana došao je do četvrtfinala, a u pitanju je Koki Niva koga je eliminisao Fan Žendong.

Titula Ding Ning za istoriju
foto: ITTF

Najbolja stonoteniserka sveta zabeležila je istorijski uspeh osvajanjem titule u Dizeldorfu. Ovog puta do titule je stigla savladavši sunarodnicu Žu Juling.

Ovo je treća titula svetskog šampiona za Ding Ning, koja uz to ima i olimpijsko zlato u Riju.

Prvo zlato Japanu nakon 48 godina u miks dublu doneli su Maharu Jošimura i Kasumi Išikava. Njih dvoje do titule su stigli zahvaljujući boljoj igri u finalu nakon sedam odigranih setova. Srebro je završilo oko vrata Čien An Čen i Čing I Čeng iz Kineskog Tajpeha.

Nezaustavljivi u igri parova kod muškaraca bili su Fan Žendong i Ksu Ksin. Kineski par je u finalu odmerio snage sa japanskom kombinacijom Morizono/Ošima i sjajnom partijom došao do titule.

Žreb (32):

Muškarci pojedinačno
Žene pojedinačno
Muškarci dubl
Žene dubl
Miks dubl

Video snimke velikog broja mečeva pronađite OVDE.

Napiši komentar...