KINA OPEN: Titula Dimitriju Ovčarovu nakon finala za pamćenje

Titulu na otvorenom prvenstvu Kine 2017. odneo je najbolji evropski stonoteniser Dimitrij Ovčarov. Za trofej je nakon trilera od sedam setova savladao sunarodnika Bola. Kod žena, titula očekivano u rukama svetskog broja jedan Ding Ning.

Susret velikih rivala i prijatelja (foto: ITTF)

Kina Open 2017. pored veoma kvalitetnih partija, naročito u muškom delu, posebno će ostati upamćen po nesvakidašnjem gestu trojice najboljih stonotenisera sveta. Gest igrača Kine veoma je uticao na kvalitet završnice turnira, ali je omogućio Evropljanima da odnesu najsjajnija odličja, što se i desilo.

Dimitrij Ovčarov i Timo Bol sastali su se u muškom finalu i priredili spektakularan meč. Posebna je bila sama završnica, u kojoj je Bol u odlučujućem setu imao prednost od 10:6 i četiri vezanih meč lopti, ali se ispostavilo da to nije bilo dovoljno da se savlada broj jedan u Evropi.

U nastavku šest uzastopnih poena osvojio je mlađi akter finala koji je na taj način došao do titule neverovatnim preokretom. Krajnji rezultat u korist Ovčarova 4:3 (17:15, 7:11, 12:10, 11:9, 7:11, 6:11, 12:10).

Kada je reč o ženskom delu, ulogu favorita opravdala je domaća takmičarka Ding Ning. U finalu je bez prevelikih poteškoća sa 4:1 (8:11, 11:9, 11:4, 11:7, 11:6) nadigrala sunarodnicu Jingšu Sun i tako došla do još jednog veoma značajnog trofeja.

Snimci finala

Napiši komentar...