KRALJ STONOG TENISA: Ma Long odbranio titulu svetskog prvaka

Novi-stari šampion sveta u stonom tenisu je Ma Long! Do druge uzastopne titule najboljeg na planeti dvadesetosmogodišnji Kinez stigao je savladavši sunarodnika Fan Žendonga u jednom od najneizvesnijih finala u istoriji.

Najbolji (foto: ITTF)

Neizvesnost kakva se ne pamti viđena je u finalu Svetskog prvenstva u Dizeldorfu. Dvojica najbolje rangiranih igrača sveta odmerili su snage u epskom finalu, u kome je trunku koncentrisaniji bio branilac titule.

Tok meča

Dvadesetogodišnji Fan Žendong otvorio je meč na najbolji mogući način po njega, osvajanjem uvodnog seta. Brzo se oporavio svetski broj jedan koji je vodio glavnu reč u naredna dva seta, pa je rezultat glasio 2:1 za branioca titule.

U istom ritmu nastavio je Ma Long za povećanje vodstva na 3:1, što je govorilo da je na dobrom putu da ubedljivo slavi u finalu. Tada se mladi Fan oporavio i uspeo da smanji na 3:2, a zatim i osvoji šesti set koji mu je doneo izjednačenje i na taj način meč uvede u najneizvesniju moguću završnicu.

Bolji na početku sedmog seta bio je mlađi akter finala, ali je usledila serija poena Ma Longa koji je na promeni strana imao dva poena prednosti. Ponovo je viđena serija Fana koji je došao do 9:7, kada se činilo da će sa 20 godina postati jedan od najmlađih šampiona sveta ikada.

No, Ma Long je tada pokazao da je zaista neprikosnoven u odlučujućim momentima. Stigao je prednost sunarodnika i došao do prve meč lopte na 10:9, ali je nije iskoristio. Osvojio je naredni poen koji mu je doneo drugu meč loptu i vodstvo od 11:10, što koristi za pobedu u jednom od najneizvesnijih finala ikada i odbranu trona.

Na kraju, Ma Long – Fan Žendong 4:3 (7:11, 11:6, 11:3, 11:8, 5:11, 7:11, 12:10).

Završnica meča

2017 WTTC | Ma Long Wins Men’s Singles Title

Ma Long 马龙 Official is the #ITTFWorlds2017 Men’s Singles Champion! This has got to be the most INSANE final in #tabletennis history!

Posted by International Table Tennis Federation on Monday, June 5, 2017

Napiši komentar...